Taksimatkustus Ruotsissa

Kerro kaverille:

Matkatarpeistasi riippuen voit joko tilata taksin etukäteen, ottaa taksin tolpalta tai pysäyttää taksin lennosta kadulla. Suomen käytännöstä poiketen sinun ei tarvitse valita jonon ensimmäistä taksia.

Ruotsissa taksialalta on purettu hintasäännöstely. Osalla taksiyhtiöistä on kiinteät hinnat, kuitenkin vaihdellen kellonajan ja viikonpäivän mukaan (arki-viikonloppu). Tästä syystä on suositeltavaa, että varmistat kuljetuksen hinnan tilauksen yhteydessä tai ennen lähtöä. Suosi isompien taksiyhtiöiden takseja. Luottokortit hyväksytään pääsääntöisesti maksuvälineenä. Ruotsin tieviranomaisten mukaan taksinkuljettajan on pidettävä hintainformaatio aina näkyvästi esillä niin auton sisällä kuin ulkopuolella.

Ruotsissa taksinkuljettajat ovat asiansa osaavia. Taksinkuljettajan luvan saanti edellyttää näyttöjä viranomaistaholle niin ajotaidon, henkilökohtaisen sopivuuden kuin terveydentilan suhteen.

Lentokenttätakseilla on kiinteät hinnat kautta Ruotsin. Hinnasto on saatavilla verkkosivuilta niin jaetuille takseille kuin omalle taksille, mukana yli 3 000 paikkakuntaa Ruotsissa.

Vinkki: Jos haluat käyttää appia taksin tilaamiseen tai verrata sen avulla hintatietoja, tutustu esimerkiksi Taxi020-sovellukseen sovelluskaupassasi. (Tätä sovellusta voit käyttää englanniksi.)

Katso myös: