Ruotsin

Ruuhka- ja siltamaksut

Kerro kaverille:

Niin Ruotsin kuin ulkomaan rekisterissä olevien ajoneuvojen kuuluu maksaa Tukholman ja Göteborgin ruuhkamaksut, sekä Motalan ja Sundsvallin siltamaksut.

Ruuhkamaksujen tavoitteena on lisätä liikenteen sujuvuutta ja vähentää liikenteen ympäristövaikutuksia Tukholman keskustassa ja Göteborgia ympäröivillä teillä. Siltamaksut ovat nk. infrastruktuurimaksuja. Tämä merkitsee sitä, että varat käytetään siltojen rahoitukseen. Ajatuksena on, että siltojen käyttäjät maksavat osan siltojen kustannuksista. Kun ohitat maksuaseman, ohitus rekisteröidään, ja seuraavan kuukauden kuluessa lähetetään lasku ajoneuvon omistajan kotiosoitteeseen. Sinun ei siis tarvitse pysähtyä maksamaan paikan päällä, vaan voit jatkaa ajamista.

Photo by: Jacob Sjöman/Transportstyrelsen


Tukholman ja Göteborgin maksuasemat toimivat arkisin päiväaikaan. Ruuhkamaksu vaihtelee välillä 9 ‒ 35 SEK riippuen kellonajasta ja siitä, oletko Tukholmassa vai Göteborgissa. Ruuhkamaksun enimmäismäärä Göteborgissa on 60 SEK ja Tukholmassa 105 SEK ajoneuvoa ja vuorokautta kohden. Ruuhkamaksuja ei peritä viikonloppuisin, pyhäpäivinä ja pyhäaattoina eikä heinäkuun aikana. Siltamaksu on maksettava vuorokauden ympäri Sundsvallsfjärdenin ja Motalavikenin ylittävillä silloilla. Maksun määrä vaihtelee välillä 5 ‒ 20 SEK, riippuen ajoneuvon koosta ja siitä, oletko Sundsvallissa vai Motalassa.

Sundsvall Photo by: Torbjörn Bergqvist

Lue lisää osoitteessa www.transportstyrelsen.se/en
Lue lisää maksun suorittamisesta osoitteessa www.epass24.com

Göteborg Photo by: Dan Eriksson/Transportstyrelsen

Katso myös: