Koe Ruotsi vesiteitse

Kanavat

Kerro kaverille:

Mikäli haluat nähdä Ruotsin sydänmaan ainutlaatuisesta näkökulmasta matka Götan tai Dalslandin kanavilla on erittäin suositeltava vaihtoehto!

GÖTAN KANAVA

Götan kanavan 58 sulkua ja 47 siltaa käsittävä 190 km pitkä reitti kulkee Memistä Itämerellä Sjötorpiin Vänernillä. Yhdessä muiden kanavien kanssa se muodostaa ”Sveriges Blå Band” -nimisen vesiväylän Tukholman ja Göteborgiin välille. Kanava halkoo Ruotsin idyllistä maaseutua ohittaen niin isoja kuin pieniä järviä sekä kauniita kyliä ja historiallisia nähtävyyksiä.

Reitillä voit purjehtia järvenselillä, ajaa moottoriveneellä ja kulkea monien sulkuporttien läpi. Matkalla voit ostaa tuoreita puutarhamansikoita ja jäätelöä tai seurata muita veneilijöitä heidän odottaessaan sulutusvuoroaan. Viihtyisässä ja hauskassa ilmapiirissä tapahtuu koko ajan jotain.

Kanavan varrella oleville laitureille voi pysähtyä uimaan, ja vedessä voi vilvoitella myös veneen vieressä sen lipuessa tyynellä säällä hiljaa kanavaa pitkin. Götan kanavan reitillä on tarjolla pyörä- ja venevuokrausta ja kanavan vartta seuraavat pyörätiet ovat erinomaisia rauhallisia pyöräretkiä varten. Ihanan rentouttava loma sekä veneilijöille että muille lomalaisille!

DALSLANDIN KANAVA

Göteborgin lähellä sijaitsee idyllinen ja kuvauksellinen Dalsland - rauhan tyyssija, jossa syvät ja hiljaiset metsät vuorottelevat monien järvien, jokien ja vesiväylien kanssa: Täällä on yksi Euroopan kauneimmista vesistöalueista.

Dalslandin kanava, josta vain 10 km on kaivettua kanavaa, muodostaa 240 kilometriä pitkän, purjehdittavan vesireitin. Ennen kaikkea Dalsland on tunnettu melojien mekkana, johon tullaan ympäri Eurooppaa nauttimaan rauhallisesta luonnosta.

Dalslandin kanavasta voi toki nauttia myös matkustajalaivan kannelta - yhteensä neljä yhtiötä liikennöi 1. toukokuuta - 30. syyskuta.

Lisätietoja matkustajalaivaliikenteesstä ja veneenvuokrauksesta oheisista linkeistä:


Katso myös: