Julkinen liikenne

Kerro kaverille:

Ruotsissa on helppo käyttää julkista liikennettä. Kaupungeissa on käytössä erityyppisiä lippuja riippuen kyseisen paikkakunnan bussi-, metro- tai raitiovaunuliikenteestä.

Julkisen liikenteen liput ostetaan yleensä etukäteen kioskeista (esim. Pressbyrån) tai infopisteistä. Tukholmassa bussikuskit eivät enää ota vastaan käteistä, joten osta lippusi ennakkoon.

Ruotsin pääkaupungissa Tukholmassa on laaja julkisen liikenteen verkosto metrosta (T-bana) paikallisjuniin ja busseihin. Vanhanajan raitiovaunut liikennöivät Djurgårdenilta keskustaan ja moderni Tvärbana (raitiolinja) auttaa poikittaisliikenteessä esimerkiksi silloin, kun lähtee Alvikista etelään. Maanalaisasemat on merkitty sinisellä T-kirjaimella valkoisella pohjalla. Lisätietoja liikenteestä saat Tukholman ja SL:n verkkosivuilta.

TUKHOLMAN KAUPUNKIKORTIT

Aktiivinen Tukholman-kävijä hyötyy matkailijoille suunnatuista kaupunkikorteista, joilla saa erilaisia etuja Tukholmassa. Osaan korteista sisältyy julkisen liikenteen tai hop-on hop-off -bussien käyttö sekä vapaa pääsy tai alennuksia Tukholman museoihin ja nähtävyyksiin. Tästä alta löydät lisätietoja eri korttivaihtoehdoista

STOCKHOLM PASS

Stockholm Pass on etukortti, jolla saat pääsyn tai alennuksen jopa 75 vierailukohteeseen. Kortti hop on-hop off -bussien käyttö on ilmaista, ja se sisältää lisäksi useita kiertoajeluja niin maalla kuin merellä. Kortin voi tilata verkosta tai ostaa Tukholmasta esimerkiksi Sergelin torilla, Kulttuuritalon tiloissa sijaitsevasta matkailutoimistosta Stockholms Visitors Center.

SL:N MATKAILIJAKORTTI

SL:n turistikortilla voit matkustaa vapaasti julkisilla liikennevälineillä kaikkialla Suur-Tukholman alueella. Tällä kortilla pääset myös Arlandaan Märstan kautta. Hinnat ja lisätiedot: SL Visitor Tickets (eng)

STOCKHOLM PREPAID

Stockholm Prepaid -korttiin sisältyy matkanteko SL:n julkisilla kulkuneuvoilla, mutta erona edellä kuvattuun Stockholm Pass -korttiin on, että prepaid-kortille ladataan joko 500 kr tai 1000 kr suuruinen summa, joka kattaa julkisen liikenteen lisäksi myös sisäänpääsyn valittuihin nähtävyyksiin. Osaan nähtävyyksista on Stockholm Prepaid -kortilla ilmainen sisäänpääsy, ja osasta saa alennusta pääsylipun hinnasta. 500 kr latauksella voit käyttää julkista liikennettä 24 h ajan ja 1000 kr latauksella 72 h.

STOCKHOLMSKORTET

Tukholma-kortti Stockholmskortet lakkautettiin 31.12.2015. Kortit olivat niiden taakse painetusta merkinnästä poiketen voimassa enintään vuoden 2015 loppuun saakka. Lisätiedot: VisitStockholm (eng)

GÖTEBORG CITY CARD

Göteborg City Card -kaupunkikortilla pääset ilmaiseksi moneen käyntikohteeseen ja matkustat ilmaiseksi julkisen liikenteen kulkuvälineissä - myös saaristossa. Korttia näyttämällä saa myös hyviä alennuksia joissakin myymälöissä. Kortin voi ostaa Göteborgin matkailutoimistoista tai internetistä. Hinnat ja lisätiedot: Göteborg shop (eng)

MALMÖ CITY -LAHJAKORTTI

Malmö City -lahjakorttia voi hyödyntää yli 370 paikassa ja nähtävyydessa Malmön alueella. Kortille ladataan vapaavalintainen summa välillä 100 - 5 000 kruunua ja se on voimassa 1 vuoden lataushetkestä. Voit ostaa lahjakortin Malmö Cityn verkkokaupasta, Södergatanin Pressbyrånista tai Triangelnin lahjakorttiautomaatista.

Aikaisempi Malmö City -kaupunkikortti on lopetettu ja viimeiset kortit vanhenivat helmikuussa 2016.

Katso myös: