Maahantulo

Passivaatimukset Ruotsiin

Kerro kaverille:

Suomen kansalaisilta ei vaadita passia Pohjoismaissa matkustettaessa, mutta jokin henkilöllisyyden osoittava dokumentti (virallinen henkilöllisyystodistus) on syytä olla matkassa.

Passi tai virallinen henkilöllisyystodistus kannattaa pitää aina mukana matkassa, sillä vaikka niitä ei tarvita rajalla, on henkilöllisyys todistettava aina pyydettäessä. Lisätietoja aiheesta löydät ulkoasiainministeriön kotisivuilta.

SCHENGEN-SOPIMUS

Sekä Suomi että Ruotsi ovat liittyneet EU:n Schengenin sopimukseen. Schengenin säännöstön perusteella jäsenmaat voivat erityistilanteessa palauttaa rajatarkastukset väliaikaisesti, jos niiden yleiseen järjestykseen tai sisäiseen turvallisuuteen kohdistuu vakava vaara. Lähde ja lisätiedot Euroopan komission ylläpitältä Sinun Eurooppasi-sivustolta.

TULLIMÄÄRÄYKSET

Tarkista matkustajaliikenteen voimassaolevat tullimääräykset Suomen ja Ruotsin valillä ennen ostoksille lähtöä. Huomioi myös Ahvenanmaan vaikutus mm. alkoholijuomien ja tupakkatuotteiden tuontiin kumpaankin suuntaan. Tarkista myös maahantuonnin ikärajat. Satamissa sekä lentokentillä on saatavissa lisatietoja EU:n tullimääräyksistä.

Katso myös: