Matkustus Ruotsiin

Läntiseen naapurimaahamme on monta kätevää tapaa matkustaa. Tältä sivulta löydät tarkemmat tiedot laivamatkoista, lentoyhteyksistä, linja-autoliikenteestä sekä neuvoja omalla autolla matkustaville.

 

Tiesitkö, että EU:n kansalaisena sinulla on tiettyjä EU:n turvaamia oikeuksia, kun matkustat EU:n alueella lentäen, junalla, laivalla tai linja-autolla?

Matkustus Ruotsissa

Ruotsissa voit valita matkustustavan makusi mukaan - tältä sivulta löydät vaihtoehtoja ja neuvoja matkantekoon.

 

Vaikka välimatkat ovat Ruotsissa joskus pitkiä (etenkin Pohjois-Ruotsissa), maan rautatieverkosto on kattava ja tehokas. Hyväkuntoisilla valtateillä ja moottoriteillä on suhteellisen vähän liikennettä kansainvälisen mittapuun mukaan. Muista kuitenkin myös Ruotsissa hirvi- ja peuravaara sekä pohjoisessa porot.

Lentäminen on tehokas matkustusmuoto tiheän alueellisen lentokenttäverkoston ansiosta. Erilaisia matkustuselämyksiä tarjoavat puolestaan saaristossa ja kanavilla liikennöivät erikokoiset lautat ja perinteiset höyrylaivat.

Matkanjärjestäjät

Monet suomalaiset matkatoimistot myyvät matkoja Ruotsiin. Niiden kautta on helppo varata avaimet käteen-loma Ruotsissa kuljetuksineen. Matkojen yhteyteen voi usein myös varata erilaisia aktiviteetteja ja elämyspaketteja.