Vihreät

Majoitusvaihtoehdot

Kerro kaverille:

Tee ympäristöteko myös majoituksen suhteen ja valitse vihreä vaihtoehto, kävitpä sitten ihailemassa revontulia Abiskon kansallispuistossa tai hummerisafarilla Länsirannikolla!

VIHREÄT MAJOITUSVAIHTOEHDOT

Hotellien, hostellien ja vierasmajojen ympäristöystävällisyyden takaa pohjoismainen Joutsenmerkki. Merkin edustajien mukaan vaikutat positiivisesti ilmastoon ja edistät kestäviä arvoja kulutuksessa ja yhteiskunnassa myös laajemmin, kun valitset Joutsenmerkki-tuotteen tai -palvelun.

Ruotsin kolmessa suurimmassa kaupungissa (Tukholma, Göteborg ja Malmö) ja niiden lähistöllä on yhteensä noin 250 Joutsenmerkin ansainnutta hotellia ja hostellia. Muista myös matkallasi luomumerkintä KRAV, EU:n ecolabel EU-kukka ja The Green Key -majoitusvaihtoehdot.

HOSTELLIT

STF:n (Svenska Turistföreningen) tarjonta on kattava ympäri maata - 400 hostellia, hotellia, tunturiasemaa ja mökkiä. Tämän yhdistyksen majoitusvaihtoehdot eivät kuulu mihinkään ketjuun, vaan STF on varsinainen kansanliike 300 000 jäsenellään, jotka kaikki rakastavat Ruotsin upeita luontokokemuksia!

Muista myös edellä mainitut laatumerkit, kun varaat ympäristöystävällistä majoitusta Ruotsista.

NATURENS BÄSTA

Jos haluat nauttia Ruotsin maaseudun helmistä, pidä silmät auki Nature’s Best eli Naturens Bästa -merkinnän suhteen. Kyseessä on Ruotsin ensimmäinen kansallinen laatumerkki ekoturismiaktiviteeteille ja -majoitusvaihtoehdoille. Jokainen löytää monipuolisesta tarjonnasta varmasti mieluisaa näkemistä ja kokemista! Miltä kuulostaisi erakkoelämän kokeilu metsän keskellä Urnaturissa tai ruotsalaisten ruokaherkkujen maistelu revontulien loisteessa STF Abisko Turiststationilla? Tai kiinnostaisiko seikkailla villissä luonnossa ihan Tukholman lähellä? Tsekkaa siinä tapauksessa Stockholm Adventures. Jos puolestaan lataat akkusi parhaiten “keskellä ei mitään“, kokeile mökkiä ilman mukavuuksia paikassa nimeltä Kolarbyn - täällä sudet ulvovat ja hirvet vaeltavat aivan maastoon sulautuvan mökkisi nurkilla.

Pääsipä melkein unohtumaan, mutta muista myös Tree Hotel. Hotelli puussa on totisinta totta - varsin ainutlaatuinen majoitusvaihtoehto, eikö vain?

Ole osa kestävää kehitystä ja varaa vihreä majoitus matkallesi.

Vihreitä lomamatkaideoita ja Joutsenmerkillä palkittuja majoitusvaihtoehtoja

Katso myös: