Maatilamajoitus Ruotsissa

Kerro kaverille:

Maaseutumatkailu on suosittua, ja majoittuminen jollain Ruotsin alkuperäiseen maaseutumaisemaan kuuluvalla maatilalla voi olla juuri se rentouttava loma, mitä kaipaat. Kirjoita mestariteoksesi ensimmäinen sivu, kosi kultaasi tai pode keski-iän kriisiä. Tai ota mukaan koko perhe ja lähde seikkailemaan Huckleberry Finn -tyyliin.

Maatilamajoitusta organisoi Ruotsissa Bo på Lantgård. Voit ostaa itse tarvitsemasi ruoat etukäteen tai valita bed & breakfast -majoituksen. Maatilan tuoreet kananmunat, vastapaistettu leipä ja maatilan eläinten taputtelu takaavat sanalla sanoen virkistävän kokemuksen. Elo on kiireetöntä, eikä ruotsalainen isäntäväki tuputa seuraansa, jos haluat olla rauhassa.

Bo på Lantgård järjestää myös teemalomia – voit varata niin hevosloman, kalastusloman, moottoripyöräloman kuin jopa kokouspaketin. Majoitusvaihtoehdot kattavat niin maaseutumökit kuin kartanot.

VINKKEJÄ?

Jätä korkkarit kotiin ja ota mukaan kunnon kenkien lisäksi myös sadevaatteet tai hyvät talvivarusteet, kesällä uimapuvut. Uimarantojen arvosteluja voit selata vaikkapa tämän kartan avulla, tai kysy suoraan paikallisilta vinkkejä.

Kysy paikallisilta myös kirpputoreista, näköalapaikoista ja herkkupuodeista. Kesällä Ruotsin maaseudulla järjestetään myös lukuisia pieniä musiikki- ja kulttuuritapahtumia, joista monet ovat ilmaisia. Pieniä lapsia ilahduttavat kiertävät tivolit laitteineen.

Vipattaako tanssijalka? Tsekkaa paikallislehdestä menot, ja tutustu vaikkapa ruotsalaiseen iskelmään, "dansbandsmusik", lavan laidalta tai tanssilattialla.

Katso myös: