Majoitus Ruotsissa

Suurkaupunki vai tunturikylä, komea linna vai soma mökki, huonepalvelu vai makuupussi? Ruotsista löytyy majoituspaikkoja joka lähtöön. 

Ruotsissa on runsaasti erihintaisia hotelleja. Useimpien hotellien huonehintaan sisältyy runsas buffetaamiainen, ja monissa hotelliravintoloissa panostetaan myös aamiaisella luomu- ja erikoisruokavalioihin. Monet hotellit tarjoavat erikoishintoja perheille ja alennettuja hintoja viikonloppuisin sekä myös arkisin kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin. Jos varaat useamman yöpymisen kiertomatkallesi, kannattaa varmistaa, ansaitsetko kanta-asiakaspisteitä yöpymisistä. Jos varaat kiertomatkan matkatoimiston kautta, voit tiedustella eri hotellien hotellishekeistä.

Ruotsissa hotellien tähdet perustuvat luokitusjärjestelmään HOTREC – Hospitality Europe, jossa hotellit arvioidaan 270 eri kriteerin mukaan, ja näiden perusteella hotelleille annetaan yhdestä viiteen tähteä. Tämä sama luokitusjärjestelmä on ollut käytössä useissa Euroopan maissa vuoden 2010 alusta lähtien.

Tukholman retkeilymajat

Jos retkeilymajoista tulee mieleesi suuret nukkumasalit, on ehkä aika muuttaa käsitystäsi. Tukholmassa voi yöpyä edullisesti mukavuudesta tinkimättä, ja itse retkeilymajakin voi olla elämys. Vai mitä mieltä olet majoituksesta purjelaiva Af Chapmanin hytissä Skeppsholmenin saarellal tai Långholmenissa sijaitsevasta retkeilymajasta, jonka huoneet ovat 1800-luvulta peräisin olevan vankilarakennuksen sellejä?

Edullisia majasijoja Tukholman keskustassa

Perinteisen hotelliyöpymisen sijaan Tukholmasta voi löytää tarpeisiinsa sopivan majoituksen edullisesti niin keskustan sydämesta kuin sen laitamilta. Tarjolla on itsepalvelukonseptilla toimivia hotelleja, designia sekä persoonallisia huoneistoja. Yksi esimerkki näistä on trendikkäässä Hammarby Sjöstadin kaupunginosassa sijaitseva design-hotelli Motel L (kuvassa).

 

Myös suositun Airbnb-palvelun tarjonta kannattaa vilkaista läpi, sillä palvelusta löytää edullisia vaihtoehtoja aina yhdestä makuuhuoneesta kokonaisiin asuntoihin.