Liikuntarajoitteisten matkat

Kerro kaverille:

MAJOITUS

Monissa hotelleissa on tarjolla myös liikuntarajoitteisille ja allergikoille sopivia huoneita. Jotkut hotellit tarjoavat lisäksi teknisiä apuvälineitä liikuntarajoitteisille, jotka mahdollistavat erilaisiin aktiviteetteihin, kuten esimerkiksi uintiin ja ratsastukseen osallistumisen. Tästä linkistä (ruotsiksi) voit etsiä hotelleja, jotka on varustettu pyörätuolia käyttäviä vieraita varten, sekä hotellit, joissa on allergikoille sopivia huoneita.

KULJETUKSET

Julkisen liikenteen henkilöstö voi yleensä auttaa liikuntarajoitteisia matkustajia nousemaan junaan ja bussiin sekä laskeutumaan niistä, jos heille ilmoitetaan siitä etukäteen. Ruotsin junissa on erityisiä nostolaitteita ja istuimia pyörätuolia käyttäville matkustajille. Allergikoille on tarjolla erityisiä istumapaikkoja. Tupakointi on kielletty kaikilla asemilla ja useimmissa junissa. Kaikki yöjunissa käytettävät vuodevaatteet on valmistettu synteettisistä materiaaleista. Lepo- tai makuuvaunuissa ei saa kuljettaa eläimiä, opaskoiria lukuun ottamatta. Useimpien katujen risteyksissä on ääniopastin, joka ilmoittaa näkövammaisille jalankulkijoille, milloin kadun ylittäminen on turvallista, ihan kuten suomalaisissakin kaupungeissa.

VARUSTEET

Lisätietoja pyörätuolien vuokrauksesta:

Hjälpmedelsinstitutet (Ruotsin apuvälineinstituutti)
Puh. +46 72 544 0120

ELOKUVATEATTEREITA, MUSEOITA,TEATTEREITA

Opas esteettömiin elokuvateattereihin, museoihin teattereihin ja kirjastoihin
tilattavissa Tukholman kulttuuri- ja liikuntalautakunnalta, puh: + 46 (0)8 508 00 000

KULTTUURIKIERROKSIA

Kulttuurikierroksia ”Kulturpromenader för personer med funktionshinder" järjestävät Elena Siré ja Sten Leijonhufvud. Kaksikielistä kirjaa (ruotsi-englanti) "Things worth seeing in Stockholm" tilattavissa Elena Siréltä.
Puh: + 46 (0)8 85 73 85

LASKETTELU

Liikuntarajoitteisten laskettelusta Ruotsissa voit lukea täältä.

Katso myös: