Pyöräilyloma Ruotsissa

Kerro kaverille:

Ruotsista löydät hyväkuntoisia ja hyvin merkittyjä pyöräilyreittejä niin maaseudulta kuin jokaisesta kylästä ja kaupungista.

RETKIPYÖRÄILY

Retkipyöräilijät ihastuvat Ruotsin hyvin merkittyihin pyöräilyreitteihin; seutujen kyltit mustalla, kansalliset vihreällä ja paikalliset sinisellä. Pyöräily ei ole hankalaa maan suurissakaan kaupungeissa pyöräteiden ansiosta. Paikalliset turistineuvontapisteet kertovat mielellään nähtävyyksistä ja antavat kartat käyttöösi. Lisäksi on hyvä tietää, että pyörämatkailijan reitille osuu takuuvarmasti lukuisia hostelleja. Telttailua tai mökkielämää kaipaavalle retkeilyalueet tarjoavat palveluitaan eri puolilla maata. Vinkki: Lue Ruotsin jokamiehenoikeudesta ennen lomaa. Muista myös, että laki velvoittaa alle 15-vuotiaat lapset käyttämään kypärää.

MINNE MENNÄ?

No ihan minne tahansa – vaihtoehtoja on loputtomiin! Nauti esimerkiksi vehreästä Värmlannista 210 kilometriä pitkän Klarälvsbananin reitillä tai nauti matkanteosta Götan kanavan varren pikkuteillä. Lue lisää länsirannikon mahdollisuuksista tältä verkkosivulta. Älä unohda monipuolista Ruotsin Lappia tai Taalainmaan tarjoamia mahdollisuuksia!

MAASTOPYÖRÄILY

Villiinny ja suuntaa Åreen, Ruotsin suurimpaan ja ehkä parhaimpaan talviurheilukeskukseen. Lumettomana aikana Åre Bike Park Åreskutanissa tarjoaa pyöräreittejä taidoiltaan eritasoisille seikkailijoille loppukeväästä alkaen. Loistavien reittien lisäksi vierailijoita kutsuvat esimerkiksi Åre Bike Festival ja Pohjoismaiden alamäkilaskun maailmancupin tapahtumat lokakuun alussa. Voit myös vuokrata pyörän täältä, jos et halua tuoda omaasi. Myös monissa muissa Ruotsin hiihtokeskuksissa on tarjolla maastopyöräreittejä kesäaikaan. Lisätietoja saat täältä.

PYÖRÄILYTAPAHTUMAT

CykelVasan on maastopyöräilykilpailu Sälenistä Moraan. Reitti on sama kuin kuuluisassa Vasaloppet-hiihtokilpailussa. Varaa matkalle pyörän lisäksi aimo annos kestävyyttä!

Vätternrundan on maailman suurin pyöräilytapahtuma, joka järjestetään suuren Vättern-järven ympäristössä Etelä-Ruotsissa. Tarjolla on reitit pituudeltaan 300 km, 150 km ja 100 km (jälkimmäinen vain naisille). Noin 20 000 pyöräilijää ympäri maailmaa kokoontuu Motalan kaupunkiin osallistuakseen päätapahtumaan. Katossa oleva tunnelma ja upeat maisemat tekevät tapahtumasta pyöräilijöiden suosikin.

MILLOIN?

Paras aika pyöräilylomalle on huhtikuusta lokakuun loppuun. Pohjoisessa kausi on lyhyempi.

Katso myös:


SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ: