Rinne-elämyksiä keskellä Jällivaaraa

Dundret

Kerro kaverille:

Dundret on napapiirin pohjoispuolella sijaitseva tunturi. Tunturi on houkutteleva paikka paksuine lumipeitteineen ja tarjoaa monipuolisia hiihto- ja laskettelumahdollisuuksia.

Tarjolla on kymmeniä kilometrejä hiihtolatuja, snowpark, perheen pienimmille suunnattu Snöland, moottorikelkka-ajeluja, off piste -rinteitä, 15 rinnettä ja kuuden hengen Dundret Express-hissi, joka kuljettaa sinut nopeasti huipulle. Täällä on haasteita pienille ja suurille, kilpahiihtäjille ja harrastelijoille. Parasta on se, että viime vuosina lunta on riittänyt lähes seitsemän kuukauden ajan – marraskuusta toukokuun puoliväliin.

Majoittuminen Dundretissa on mukavaa ja vaihtoehtoja on monia. Riippumatta siitä, valitsetko tilavan hotellihuoneiston, edullisen pikkuhuoneen tai jonkin viihtyisistä mökeistämme, voit kiinnittää sukset jalkaasi heti ulko-ovella ja liukua siitä suoraan rinteisiin tai hiihtoladuille. Vatsansa saa täyteen tunturin huipulla sijaitsevassa Fjällstugan-ravintolassa, lastenrinteen läheisyydessä sijaitsevassa Northstarissa tai nauttimalla paikallisista herkuista Vinbaren-ravintolassa. Ethän unohda after ski -toimintaa! Tervetuloa tunturille!

DUNDRET EXPRESSILLÄ HUIPULLE NELJÄSSÄ MINUUTISSA

Dundret Expressin modernilla kuuden hengen tuolihissillä pääset silmänräpäyksessä houkuttelevalle tunturillemme. Täällä ylhäällä avautuu mahdollisuuksia monenlaisiin kokemuksiin. Tietenkin lasketteluun – valittavana on hyvin hoidettuja rinteitä joka makuun ja mahtavaa puuterihiihtoa siitä pitäville laskettelijoille. Murtomaahiihdon ystävät ottavat ehkä mieluummin tähtäimeensä huipulla sijaitsevan Åken. Muutaman kilometrin päässä sijaitseva Toppstugan on avoinna sunnuntaisin ja juhlapäivinä marraskuusta vappuun asti. Tai kiinnostaisiko sinua vaeltaminen? Tee lyhyt kävelyretki kodikkaaseen Fjällstuganiin, istahda tulisijan viereen nauttimaan näköalasta ja kuumasta kaakaosta.

HALAA JA PAIJAA NALLEMASKOTTIA

Perheen talvista seikkailua täydentää hetki, jolloin lapset pääsevät halaamaan Dundretin ihastuttavaa nallemaskottia. Onni syntyy siitä, kun lapset parveilevat pörröisen ystävänsä ympärillä ja odottavat kelkka-ajeluvuoroaan. Kevätaurinko ja lumi kimaltavat kilpaa lasten silmien kanssa. Dundretissa lapset viihtyvät varmasti. (Ja jos isä pyytää kauniisti, ehkä hänkin saa halata nallea).

TAPAHTUMIA TALVIKAUDELLA 2016-2017

29.10.2016
Kauden avajaiset: HipHop Halloween-juhlat

12.–13.11.2016
Hiihtokauden avaus Jällivaarassa: kansainvälinen murtomaahiihtokilpailu

3.–4.12.2016
Eurooppa-cup: miesten suurpujottelu

10.12.2016
Santa Winter Games -kilpailu ja revontulikierros Dundret Expressillä

Kauden alkuvaiheessa voit tavata Dundretissa monia kansainvälisiä maajoukkueita sekä murtomaahiihdon että alppihiihdon puolelta. Hissien aukioloaikoja ja muita tapahtumia päivitetään jatkuvasti osoitteessa www.dundret.se.

SAAPUMISOHJEET

Lentäen: Jällivaaran lentoasema sekä lähellä sijaitsevat Kiirunan ja Luulajan lentoasemat
Junalla: Rautatieasemalle 10 minuutin matka Dundret Björnfällanista
Autolla: 94 km Jokkmokista, 122 km Kiirunasta, 130 km Torniosta ja 260 km Luulajasta

Seuraa

Linkit

Reittiohjeet

Reittiohjeet

Rinnefaktoja

Suurin korkeusero (m)
350
Pisin rinne (m)
2500
Rinteitä
15
Hissejä
6
Latuja (km)
60-110