Hotelli Kiirunan sydämessä

Camp Ripan

Kerro kaverille:

Viihtyisät hotellihuoneet on rakennettu mökkeihin, joihin on oma sisäänkäynti; ne ovat erillisiä, yksityisiä keitaita, mutta samalla kuitenkin kaikkien palvelujen läheisyydessä. Kaikkiin mökkeihimme kuuluu myös lukittava suksivarasto. Paikka on siis täydellinen sinulle, joka haluat kiinnittää sukset jalkaasi silloin kun huvittaa ja tehdä kuntolenkin.

Camp Ripan on perheyritys, joka haluaa tarjota vierailleen Kiirunan parhaita puolia – olipa sitten kyse ystävällisyydestä, mukavuudesta, ruoasta, juomista, toiminnasta ja kokemuksista.

Inspiraation hotellille on saatu kaupungin kolmesta kulttuuriperinteestä – ruotsalaisesta, saamelaisesta ja Tornionjokilaakson kulttuurista – jotka yhdistyvät luonnon omiin kontrastiväreihin ja muotoihin.

Muotoilu, sisustus ja materiaalivalinnat ovat puhtaita ja yksinkertaisia, aivan kuten tunturikaupungin luonto, kulttuuri ja tunnelma. Hotellihuoneet on sisustettu alueen värikirjon mukaisesti, ja päärakennuksen näköalaikkunoista avautuu laajoja näkymiä tunturilakeuksilta kaukaisuuteen avautuvien suurien näkymien tapaan. Oleskelutilan keskelle on sijoitettu takka. Takassa palaa lämmin, elävä tuli, joka aikaisemmille sukupolville merkitsi keinoa selviytyä monesti vaativasta napaseudun ilmastosta.

Camp Ripan on kasvavassa kaupungissa sijaitseva keidas. Erilaisten ihmisten, kulttuurien ja kiinnostusten sekoitus luo hotellille myös jännittävän kansainvälisen ja välittömän tunnelman. Kaikkialle on lyhyt matka – sekä kaupunkiin että luontoon. Sinun ei siis tarvitse valita näiden kahden välillä, koska täällä voit saada molemmat!

MURTOMAAHIIHTO

Hotelli sijaitsee kivenheiton päässä Kiirunan keskustasta ja luonto ulottuu aivan pihapiiriin. Täydellisempää paikkaa kovaa harjoitusta varten saa hakea. Camp Ripanin ympäristön latuverkosto tarjoaa vaikeustasoltaan erilaisia hiihtolatuja – helppoja, keskivaikeita ja vaikeita. Kun lumipeite on kasvanut riittäväksi, latuverkoston laajuus on 60 km, joista kymmenen kilometriä on valaistua latua.

Kiirunassa ensilumi saapuu lokakuussa, ja jo marraskuussa täällä voi yleensä hiihtää luonnonlumeen tehdyillä laduilla! Ei ole mikään sattuma, että moni maailman suurista hiihtomaista järjestää maajoukkueleirejä Kiirunassa – ja juuri Camp Ripanissa.

Jos haluat kehittää hiihtotekniikkaasi tai parantaa voitelutaitojasi, Camp Ripanissa voi varata kursseja tätä varten. Hiihtoon voi myös yhdistaa kuntoilun kuntosalillamme. Kuntosalikäynnin päätteeksi varattavissa on rentouttava hieronta ennen käyntiä Aurora Spa -kylpylässä, jossa sinua odottaa viihtyisä kylpyläkokemus.

RUOKA JA JUOMAT

Keittiössä käytetään paikallisia raaka-aineita ja suositaan perinteistä ruoanlaittotaitoa, mutta samalla kehitetään aterioita nykyajan ihmisille sopiviksi. Lappilaiset ruokalajit kannattaa säilyttää, niitä voi kehittää ja niistä pitää tietysti nauttia. Kun ruokailet Camp Ripanin ravintolassa, voit ruoan kautta kohdata tunteen siitä, että olet Ruotsin Lapin pohjoisimmassa osassa. Ruoan tulee yksinkertaisesti olla kokemus, joka koskettaa kaikkia aisteja. Näillä leveysasteilla luonto tarjoaa runsaasti erinomaisia raaka-aineita ruoanlaittoon, joita halutaan hyödyntää ja tarjota vieraille.

ELÄMYKSIÄ

Kiirunassa on tarjolla lähes kaikkea, upeista tuntureista ja jännittävästä arkkitehtuurista shoppailuun ja vauhdikkaisiin seikkailuihin. Camp Ripania ympäröivällä alueella on mahdollisuus kokea monenlaista, ja tarjolla onkin monipuolinen aktiviteettivalikoima. Voit kokeilla moottorikelkkasafaria, koiravaljakkoajelua ja ratsastusta, tutustua saamelaiseen kulttuuriin tai lähteä opastetulle käynnille Kiirunan kauniiseen kirkkoon tai LKAB-yhtiön kaivoksen osaan, jonne myös vierailijat päästetään käymään.

Valikoimassa on luonnollisesti myös monenlaisia revontuliretkiä. Mitä olisikaan talvi ilman näitä värispektaakkeleita? Tarkkaile revontulia moottorikelkka- tai koiravaljakkoajelulla tai hevosen selästä käsin, nauti revontulista syödessäsi maittavaa päivällistä, opettele ottamaan niistä valokuvia tai matkusta Abiskoon, jota pidetään yhtenä maailman parhaimmista paikoista revontulien näkemisen kannalta.

Myös Camp Ripanissa on upeat mahdollisuudet nähdä revontulia. Sijainti on ihanteellinen revontulien näkemisen kannalta: kaupungin toisella puolella on pelkkää luontoa. Revontulia nähdäkseen tarvitsee oikeastaan mennä vain ulos kuistille. Ulkovalaistus on suunnattu alaspäin, jotta valaistus ei häiritsisi kaamosajan tummaa tähtitaivasta. Voit myös istuutua nojatuoliin revontulien katselemiseen varatussa tilassa, joka sijaitsee päärakennuksen yläkerrassa, ja hakea katseellasi revontulia näköalaikkunasta avautuvasta näkymästä.

Mitä sitten päätätkin tehdä, Camp Ripan pyrkii tarjoamaan sinulle Kiirunan parhaat seikkailut, mahdollisuudet ja kokemukset – juuri silloin kun päätät tulla käymään.

AURORA SPA

Vietettyäsi koko päivän ulkoilmassa on aika rentoutua Aurora Spa -kylpylässä. Anna kehosi rauhoittua hitaasti käymällä saunassa, valitsemalla miellyttävän jalkakylvyn tai hemmottelevia kylpylähoitoja ja virkistäytymällä uima-allasosastollamme. Stävan-kylpylähoidoissamme käytetään vain luonnonmukaisia tuotteita, jotka eivät sisällä säilöntäaineita. Käytämme käsitettä raw beauty. Haluamme käyttää luonnonmukaisia tuotteita luonnonympäristössä.

Vierailijan on koettava kylpylämme henkilökohtaisesti; pelkät sanat eivät pysty sitä kuvaamaan totuudenmukaisesti. Aurora Span perusmateriaaleja ovat puu, kivi ja vesi. Nämä materiaalit edustavat lämpöä, kylmyyttä ja elämää, mutta ne kuuluvat myös alueen, luonnon, Kiirunan ja kolmen paikallisen kulttuurin luonnollisiin elementteihin. Näitä ajatuksia lähtökohtana kylpylän ilmeen ja sisustuksen suunnittelussa. Tahtotilana oli rakentaa kylpylä, joka perustuu ympärillä oleviin elementteihin – materiaaleihin, jotka ovat osa elämäämme ja arkeamme ja jotka tuovat meille iloa. Materiaalivalintojen lisäksi Camp Ripan haluaa tuoda esiin vastakohtia, kontrasteja, jotka ovat alueelle luonteenomaisia.

Rakentamisprosessissa ei haluttu välttää talvisia ominaisuuksia, vaan ottaa ne mukaan. Kylpylässä voikin liikkua sisä- ja ulkotilojen välillä, siirtyä lämpimästä kylmään, lumesta veteen ja pimeästä valoisaan paikkaan. Yksi jännittävimmistä elämyksistä, jonka täällä voi kokea, on mahdollisuus ihastella revontulia ulkoaltaan lämpimästä vedestä käsin. Siinä vasta upea kokemus revontulitaivaasta.
Seuraa

Reittiohjeet

Reittiohjeet

Tietoa kohteesta

Hiihtolatuja (km)
60