Maastohiihto ja retkihiihto

Kerro kaverille:

Maastohiihto oli aikoinaan liikkumismuoto. Nykyisin sitä harrastetaan kuntoilun vuoksi. Pitkien alushousujen lämmittäessä hiihdämme niin, että räkä valuu poskille.

Maastohiihto on liikkumisen lomassa tapahtuvaa meditaatiota modernin ajan ihmisille. Lumi tekee kaikesta miellyttävän valkoista, ja se heijastaa tähtien ja revontulten valoa. Maastohiihto ei kuitenkaan ole pelkästään rauhallista mietiskelyä ja elämästä nauttimista. Hiihtolenkkejäsi varten Ruotsin Lapissa on paljon valmiita latuja. Ensilumi saapuu tänne ensimmäisenä ja täällä on parhaat hiihtoedellytykset koko talven ajan. Yksi suosituimmista reiteistä on 27 kilometrin mittainen reitti Björklidenistä Låktatjåkko-tunturiasemalle 1 228 metrin korkeuteen.

Niille, jotka haluavat kokea tunturit omassa tahdissaan, retkihiihto tarjoaa tähän parhaat mahdollisuudet. Retkihiihto on parasta ulkoilmatoimintaa. Hiihdä omia latuja pitkin yksin, ryhmässä tai oppaan kanssa. Lapissa on tarjolla kaikenlaista – reittejä henkilöille, jotka eivät ehkä aiemmin ole hiihtäneet tai haluavat hiihdellä hiljakseen, mutta myös pidempiä ja haastavampia reittejä tunturiseudulla. Kokenut hiihtäjä voi lähteä osallistua vaikkapa 11.-19.3.2016 järjestettävälle Sarek light-talvileirille.

Täältä löydät lisätietoa hiihtomahdollisuuksista Ruotsin Lapissa.

CAMP RIPAN -HIIHTO

Oletko suunnitellut osallistuvasi Vaasahiihtoon tai naisille suunnattuun Tjejvasan-kilpailuun? Tässä tapauksessa sinun kannattaa suunnata Kiirunaan 7.1.2017. Silloin järjestetään nimittäin Camp Ripan -hiihto, joka on Vaasahiihtoa ja Tjejvasan-tapahtumaa edeltävä harjoituskilpailu! Camp Ripan on suosittu murtomaahiihtokohde luonnon helmassa Kiirunassa. Lue lisää Camp Ripanista täällä.

Kilpailu käydään Matojärven monipuolisessa maastossa, jossa maailman parhaimmat maastohiihtäjät ovat taistelleet mitaleista vuosien saatossa.

Voit valita kolmen hiihtomatkan välillä; tarjolla on 40, 26 ja 13 kilometrin lenkki. Kilpailussa on yhteislähtö ja se käydään perinteisellä tyylillä. Camp Ripan on kilpailun ylpeä sponsori, ja järjestäjinä toimivat IFK Kiruna ja Jukkasjärvi IF.
Katso myös:


Saattaisit pitää myös näistä: