LÄHDE KOIRAVALJAKKOAJELULLE

Kerro kaverille:

Miksi suotta hikoilisit itse, kun voit antaa pörröturkkisen ystäväsi tehdä työn puolestasi? Eläinten kanssa matkaaminen tarjoaa ainutlaatuisen luontoelämyksen. Voit tehdä ikimuistoisen retken tuntureilla joko hevosen selässä tai koira- tai porovaljakon ohjaimissa.

Eläinten seurassa matkustaessasi voit päästä lähemmäksi luontoa kuin millään muulla tavalla. Vetoeläimiä kohtaan nopeasti tuntemasi toveruus, luottamus, ihailu ja kunnioitus ovat harvinainen elämys, joka osaltaan vahvistaa ilon ja seikkailun tunnetta tutustuessasi Ruotsin laajoihin ja villeihin tunturilakeuksiin.

Useimmissa Ruotsin talvilomakohteissa on mahdollista tehdä eripituisia koiravaljakkoretkiä joko metsämaastossa tai tuntureilla puurajan yläpuolella. Ruotsin avarat ja jokseenkin loivat tunturit soveltuvat erinomaisesti ratsastukseen sekä koira- tai porovaljakkoajeluun. Tuntureilla on myös runsaasti erilaisia merkittyjä reittejä, joiden varrella on tunturimökkejä ja -asemia. Monet hyvämaineiset retkenjärjestävät tarjoavat eripituisia ja -tasoisia retkiä.

Camp Ripanissa, Kiirunassa, voit lähteä bongaamaan revontulia koiravaljakon kyydissä tai metsäretkelle kaksin oman rakkaan kanssa tai isommassa porukassa. Björklidenissä huskyleirissä vierailu tai valjakkoajelu Abiskon kansallispuistossa ovat elämyksiä, joista myös lapset ovat mielissään.

Koira- tai porovaljakon ohjaamiseen ei vaadita aikaisempaa kokemusta, koska kokeneet oppaat opettavat sinulle nopeasti tärkeimmät niksit. Sitten voitkin vain antautua eläinten vietäväksi, aivan kuten saamelaiset ja tuntureiden muut asukkaat ovat tehneet ammoisista ajoista lähtien. Ruotsin tuntureilla – kuten muuallakin Ruotsissa – järjestetään myös erilaisia ratsastusretkiä sekä vasta-alkajille että kokeneille ratsastajille.

Katso myös:


Saattaisit pitää myös näistä: