Viileä elämys

Jäähotelli

Kerro kaverille:

Jukkasjärvellä, pikkuruisessa napapiirin pohjoispuolella sijaitsevassa kaupungissa, on talvisin auki maailmankuulu jäähotelli ICEHOTEL.

Hotellin tarina alkoi vuonna 1989, kun Jukkasjärvellä (200 km napapiirin pohjoispuolella) pidettiin jää- ja lumitaidekurssi, jonka ajaksi rakennettiin myös suuri lumimaja. Huomattiin, että majoitustilat eivät riittäneet kaikille. Mikä neuvoksi? Yöpymispaikkaa vaille jääneet majoitettiin tietysti lumimajaan. Heille annettiin makuupussit, paljon hyviä neuvoja ja kerrottiin muun muassa jääoloihin soveltuvista vessarutiineista. Aamulla lämmitettiin sauna, missä yöpyjät saivat sulatella pakkasenpuremiaan. Näin syntyi ICEHOTEL.

UUTUUTENA YMPÄRIVUOTINEN ELÄMYS

Nykyisin Jukkasjärvellä nostetaan joka talvi Tornionjoesta valtavan suuria jäälohkareita, joihin taiteilijat ja rakentajat käyvät käsiksi. Aherrus kestää kuukausia, mutta lopputulos on palkitseva, kun ICEHOTEL valmistuu-. Sääli vain, että koko komeus sulaa joka kevät! - Tai näin on ollut tähän asti. Marraskuussa 2016 avautuu uusi ICEHOTEL 365, joka on pysyvä ja ympärivuotinen rakennelma. Se sisältää omilla saunoilla ja kylpyhuoneilla varustettuja sviittejä ja taidesviittejä, joita tähdittävät valikoituijen veistostaiteilijoiden käsialaa. Mutta miten ihmeessä rakennelma pysyy koossa kesäkuumalla?- Jäähdytys toteutetaan aurinkopaneeleiden avulla, jäähotellista kerrotaan.

VINKKEJÄ VIERAILUUN

Mene täällä naimisiin! Jääkirkko on vaikuttava näky ja tekee vihkiseremoniasta erilaisen.
Voit myös lähteä opastetuille revontulikiertoajeluille, kokeilla jääveistoa, pilkkimistä, husky-kelkkailua, hirvien bongausta tai osallistua moottorikelkkasafarille.

Muista varata oleskelusi jäähotellissa todella hyvissä ajoin etukäteen.. Majoitustilat ovat nimittäin erittäin varattuja jopa vuodeksi eteenpäin.

Katso myös: