Korkeallarannikolla on tärkeä, laaja ja erittäin korkeatasoinen ruokakulttuuri. Monella tulee mieleen hapansilakka, kun puhutaan Korkeastarannikosta ja ruoasta. Aivan oikein, suuri osa hapansilakkakulttuurista on lähtöisin täältä. Tänne Ulvön-saarelle perustettiin myös hapansilakka-akatemia vuonna 1999. Sen tavoitteena on ylläpitää hapansilakkakulttuuria ja kehittää sitä. Korkeanrannikon ruokakulttuuri on kuitenkin myös paljon muuta.

Lähiruokaa ja perinteitä

Höga Kustenin pientuottajat

Viskitislaamo Box Whisky

Box Destilleri sijaitsee mahtavan Ångerman-joen suulla ja on maailman pohjoisin viskitislaamo. Sen tuottamasta viskistä on tullut maailmankuulu tuote. Tislaamon vierailukeskuksessa järjestetään kesäisin päivittäin opastettuja kierroksia. Box Whisky järjestää vuosittain myös suuret viskifestivaalit.

Ginitislaamo Hernö Gin

Ruotsin ensimmäinen ja maailman pohjoisin ginitislaamo sijaitsee Dalan kylässä, aivan Hernösandin keskustan tuntumassa. Täällä syntyy ainutlaatuisia ginikokemuksia voimallaan innostuksen, taidon ja kuparipannujen avulla. Vuonna 2011 perustettu Hernö Gin järjestää opastettuja kierroksia ja gininmaistatuksia. Maistele tislaamon antimia vaikkapa hapansilakan särpimenä – sekin perinneherkku on lähtöisin Korkealtarannikolta.

Mjälloms Tunnbröd

Tiesitkö, että suosittu ruotsalainen "tunnbröd" eli näkkileivän kaltainen ohutleipä on lähtöisin Korkealtarannikolta? Mjälloms Tunnbröd on Ruotsin vanhin ohutleipää valmistava leipomo, jonka leipomomyymälä ja vierailijoille avoin osa sijaitsee Korkeanrannikon sydämessä. Siellä kävijät voivat tutustua perinteiseen leivontataitoon ja ostaan Mjällömsin kaikkia tuotteita edulliseen suoramyyntihintaan.

Ruotsin ensimmäinen ginitislaamo

Hernö Gin