Ulvön-saari

Kerro kaverille:

Ulvön ja Ulvön satama muodostivat aikoinaan Norlannin suurimman kalastajakylän. Paikka tunnetaan parhaiten ehkä hapansilakasta, jota on valmistettu saarella yli sadan vuoden ajan. Kesäisin saari kuhisee elämää, ja jatkuvasti on käynnissä jokin tapahtuma.

Korkeanrannikon saaristo on ainutlaatuinen. Missään muussa osassa Ruotsia kallioseinämät eivät kohoa vedestä suoraan ylöspäin samaan tapaan kuin Norjan vuonoissa. Täällä sijaitsee muun muassa Ruotsin korkein saari, Mjältön, jonka korkein kohta on 236 m merenpinnan yläpuolella.

Joka vuosi elokuun 3. torstaina Ulvön-saarella järjestetään hapansilakkakauden avaava tapahtuma Surströmmingspremiären. Ei liene parempaa paikkaa tämän ruotsalaisherkun maistamiselle!

LAIVALLA KORKEANRANNIKON SAARISTOON

Höga Kusten båtarna ja M/f Ulvön liikennöivät saaristossa ja kuljettavat matkailijat turvallisesti Selkämeren helmenä pidetylle Ulvön-saarelle. Matkailija kokee maailmanperintökohteen matkustaessaan laivoilla, jotka vievät hänet Korkeanrannikon merkittävimmille saarille. Ulvön-saarelle voi matkustaa saaristoveneillä tai omalla veneellä, käytettävissä on kolme vierasvenesatamaa.

YÖVY SAARISTOSSA

Ulvö Hotell on Korkeanrannikon helmi, jossa voi herätä uuteen aamuun paikassa, jossa taivas ja meri kohtaavat. Ravintola tarjoaa kulinaarisia nautintoja maailmanperintökohteesta.

Katso myös:


Saattaisit pitää myös näistä: