Gotlanti on luovien ihmisten inspiraation lähde

IHASTU DESIGNIIN MATKALLASI

Kerro kaverille:

Taiteilijat ja käsityöläiset nauttivat Gotlannin luonnosta ja tunnelmasta, ja monet kuuluisuudet ja luovat henkilöt ovatkin muuttaneet suurkaupunkien sykkeestä saaren kauneuden keskelle.

Suomensukuisista voi mainita Stina Lindholmin, muotoilustaan tunnetun yrittäjän, joka pitää kuuluisaa Skulpturfabrikenia Slitessä. Åsa Lindström puolestaan pyörittää kesäisin Hablingbo creperietiä sekä tekee keramiikkaluomuksiaan Etelä-Gotlannissa. Kauniista sisustustuotteistaan tunnetun Tove Admanin voit tavata kesäisin vanhalla bensa-asemalla Östergarnissa Itä-Gotlannissa, jossa hän pitää kesäkauppaa. Visbyssä voit tutustua G.A.D:n monipuoliseen valikoimaan ympäri vuoden. Matkallasi löydät varmasti monta muutakin kohdetta ja tapaat useita mielenkiintoisia henkilöitä, jotka voivat kertoa saaren inspiroivasta vaikutuksesta.

Kauniilla saarella kukoistaa omatoiminen luova yrittäjyys.

Paikallisessa muotoilussa korostuu yksinkertaisuus sekä selkeät linjat. Viime aikoina gotlantilainen muotoilu on ollut runsaasti esillä lehdissä niin Ruotsissa kuin ulkomailla, ja paikallisia tuotteita myyvät myös Ruotsin nimekkäimmät design-liikkeet mantereella. Gotlantilaisten käsityöläisten ja taiteilijoiden tuotteista löydät varmasti niin omat rakkaat matkamuistosi kuin tyylikkäät tuliaiset.

Lisätietoja:

Lisätietoa gotlantilaisesta designista löydät englanniksi täältä.
Katso kuvia designista ja inspiroidu luonnonkauniista Gotlannista Instagramissa: #gotlanddesigntour

Katso myös:


Saattaisit pitää myös näistä: