Nauti matkallasi

HERKKUSUIDEN KEITAASSA

Kerro kaverille:

Saaren ilmasto ja kalkkipitoinen maaperä takaavat paikallisten tuotteiden kuten parsan, lampaanlihan ja tryffelin huippulaadun. Ravintoloissa tarjoillaan lähiruoan ohella myös saarella tuotettuja juomia: olutta, viiniä ja nykyisin myös viskiä.

Viihtyisiä kahviloita on Visbyn kaduilla ja maaseudulla rittämiin, ja ravintoloidenkin osalta on valinnanvaraa, sillä saarella on väkilukuun suhteutettuna eniten ravintoloita koko Ruotsissa. Vuonna 2013 Gotlanti valittiin Ruotsin ruokapääkaupungiksi, ja tunnustuksen myötä kulinaristit eri puolilta Ruotsia ja ulkomailta ovat löytäneet uusia suosikkeja saaren tarjonnasta.

Keskiaikaisissa kellariholveissa ja Krimin sodan aikaisissa linnoituksissa työskentelevät eräät Ruotsin parhaimmista ravintoloitsijoista.

Krakas krog Katthammarsvikissa sai tunnustuksen White Guide 2015 -ravintolaoppaassa yhtenä Ruotsin parhaimmista ravintoloista. Lilla Bjersin luomutilan ravintola voitti puolestaan samaisessa White Guiden -gaalassa vuoden parhaan ympäristöystävällisen ravintolan tittelin. Jos katuruoka on juttusi, kannattaa tarkastaa sattuisiko Orlando´s Jamaican -ruokarekka olemaan lähistöllä.

Kesäaikaan iltaelämä on vilkasta baareissa ja terasseilla. Konsertteja järjestetään säännöllisesti kesän mittaan, ja yhtenä kesäviikkona meno muistuttaa Euroopan eteläisimpiä lomasaaria Visbyn suurimmissa baareissa. Tuon ns. Tukholma-viikon aikana Ruotsin trenditietoiset nuoret laajentavat baarireviiriään mantereelta Visbyn rantaravintoloihin ennen kuin jatkavat matkaansa Keski-Euroopan lomakohteisiin.

RAVINTOLAVINKKEJÄ:

Lisätietoa Gotlannin kulinarismista löydät ruotsiksi täältä.

Tässä muutamia ravintolasuosituksia herkkusuille:
Bakfickan (Visby)
Bolaget (Visby)
Lilla Bjers (6 km Visbystä etelään)
Orlando´s Jamaican (kiertävä ruokarekka)
Surfers (Visby)
Krakas Krog (Katthammarsvik)

Katso kuvia herkuista ja inspiroidu luonnonkauniista Gotlannista Instagramissa: #gotlandfoodtour

Katso myös:


Saattaisit pitää myös näistä: