Ruotsalainen musiikki-ilmiö

Kerro kaverille:

Ruotsi rokkaa, kirjaimellisesti. Ympäri maailmaa tunnetaan ikivihreät ABBA, Cardigans, Ace of Base ja Roxette. Musiikki on monille ruotsalaisuuden symboli siinä missä lihapullat tai IKEA. Ruotsalaisen musiikki-ilmiön toisen aallon nimiä ovat artistit ja kokoonpanot kuten Robyn, Lykke Li, Swedish House Mafia ja The Knife. Ruotsalaisen musiikin tähti siis jatkaa kansainvälistä lentoaan.

THANK YOU FOR THE MUSIC

Mikä on ruotsalaisten musiikkituottajien salainen resepti, kun maa puskee maailmalle artisteja, jotka myyvät loppuun New Yorkin Madison Square Gardensin muutamassa tunnissa (Swedish House Mafia) tai esiintyvät Daily Showssa ja nousevat hiteillään listaykköseksi ympäri maailmaa (Robyn)? Kuka tietää! Tule tutustumaan musiikin ihmemaahan ja näe suosikkiartistisi kotikentällä!

RUOTSALAISIA YHTYEITÄ JA LAULAJIA

ABBA oli 1970- ja 80-lukujen superyhtye, ja heidän suosiolleen ei näy loppua. Voit kulkea yhtyeen jalanjäljillä Tukholman katuja Tukholman kaupunginmuseon järjestämällä kävelykierroksella ABBA City Walk. Ehkäpä muutaman vuosikymmenen päästä voit tehdä samanlaisia opastettuja kierroksia Robynin, Swedish House Mafian ja Lykke Lin Tukholmassa. Tai Göteborgissa Soundtrack of our Lives-yhtyeen lempipaikkoja kiertäen. Ehkä jopa “Cardigans-kierroksen” Malmössä... Mikäli suosikkiasi ei vielä ole mainittu, katso lisätietoja kotisivulta Sweden.se tai Swedish Music, jossa voit tutustua uuteen ruotsalaiseen musiikkiin.

LIVE-AREENAT

Tukholma, Göteborg ja Malmö ovat Ruotsin suurkaupunkeja, ja niistä löytyy esiintymispaikkoja kaikenlaisille livemusiikkitapahtumille.

Jos haluat tietää, missä ruotsalaiset suosikkiartistisi esiintyvät livenä, tarkista esiintymispaikat ja -ajat täältä songkick.com.

Katso myös: