Österlenin taidekierros

Kerro kaverille:

Österlenin taidekierros eli ruotsiksi Konstrundan on vuosittainen taidefestivaali, joka järjestetään pääsiäisen aikoihin Ruotsin kaakkoisosassa.

ÖSTERLENIN TAIDE

Taidetta rakastaville kulttuurin ystäville pääsiäisen aika on ihana ajankohta tulla Österleniin – kevättä on ilmassa ja taidetta on esillä kaikkialla Österlenin taidekierroksen (Konstrundan på Österlen) varrella. Österlenin taidekierroksella voi tavata taiteilijoita ateljeissaan ja kysellä heiltä heidän työstään.

Sekä julkiset että yksityiset Österlenin taidegalleriat panevat näytteille monien paikallisten taiteilijoiden töitä: öljy- ja akvarellimaalauksia, lasi-, jalometalli- ja keramiikkatöitä sekä puusta ja muista materiaaleista tehtyjä taideteoksia. Esillä on myös tietokonetaidetta.

LIIKKUMINEN

Paras tapa tehdä taidekierros on liikkua autolla kartan kanssa. Österlen on kuuluisa kumpuilevasta maaseudustaan, kauniista rantaviivastaan sekä paikallisesta ruoasta ja kulttuurista.
Merkitse karttaasi Kivik, Simrishamn ja Åhus. Sitten voit jatkaa sisämaahan Kristianstadiin ja Tomelillaan. Suuntaa kulkisi myös etelän kauniiseen Ystadin kaupunkiin, joka on kuuluisa rikoskomisario Walladerista. Tarkempia yhteystietoja näiden kaupunkien turistineuvontapisteistä: klikkaa tästä. Österlenin taidekierroksen päivämäärät, yksityiskohdat, infon ja kartat löydät puolestaan täältä.

Österlen on osa kaunista Skånen maakuntaa.

Katso myös: