Sukellus menneeseen aikaan

Ruotsin historialliset kohteet

Kerro kaverille:

Ruotsin lapsiystävälliset museot, historialliset kohteet, kartanot ja linnat kertovat kaikki Ruotsin kehityksestä ja avaavat historiasta kiinnostuneille oven menneisyyteen.

Ruotsin historia ei ole niin rauhaisa ja seesteinen kuin ehkä voisi luulla! Entisen suurmahdin vaiherikkaaseen historiaan voit tutustua Armeijamuseossa (Armémuseum) Tukholmassa. Siellä on loistavia näyttelyitä, jotka kuvaavat Ruotsin taivalta aina viikinkiajalta lähtien.

Jos viikingit kiinnostavat sinua enemmänkin, älä unohda Birkaa, UNESCOn maailmanperintökohdetta. Myös Gotlannissa, joka oli varsinainen kauppakeskus viikinkiaikaan, voit tutustua kyseiseen aikaan näkemisen arvoisessa Vikingabyssä. Tästä 900-luvun tyyliin rakennetusta jännittävästä paikasta ja sen aktiviteeteista pitävät myös lapset.

Lisää perspektiiviä Ruotsin menneeseen aikaan saat Falunin kaivosmuseossa (Falugruva) Ruotsin keskiosassa. Tämän suuren kuparikaivoksen löydökset edistivät Ruotsin nousua suurvallaksi 1600-luvulla. Muita mielenkiintoisia kohteita ovat Ruotsin linnat, linnoitukset ja muut historialliset rakennukset. Suurimmat ja suosituimmat ovat Kuninkaanlinna (Kungliga slottet) ja Drottningholm Tukholmassa, Gripsholm Mariefredin lähellä, Läckö lähellä Lidköpingiä ja Kalmar maan kaakkoisosassa sekä monet muut linnoitukset, linnat ja kartanot esimerkiksi Göteborgin ja Malmön lähistöllä.

Katso myös: