Dekkarifestivaali

Crimetime Gotland

Kerro kaverille:

Miten kirjoittaa onnistunut etsiväromaani? Voiko kauhukirjailija olla mukava? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia, kun yli 60 kirjailijaa kokoontuu Visbyhyn Ruotsin suurimpaan dekkarikirjallisuustapahtumaan.


PETOLLINEN IDYLLI

Lapset kahlaavat rantavedessä, hiekkaranta lämmittää varpaita ja jäätelö sulaa auringossa - kesäkuukaudet Gotlannissa huokuvat puhdasta lomaidylliä. Muun ajan vuodesta saaren villi luonne, Visbyn keskiaikaisen kaupungin muurit ja jyrkät kalkkikivikalliot inspiroivat taidemaalareita ja kuvanveistäjiä.

Dekkarikirjallisuudessa paratiisi saa kuitenkin kaameamman sävyn. Rikosromaaneistaan tunnetut kirjailijat Camilla Läckberg, Mari Jungstedt, Anna Jansson, Marianne Cedervall ja Håkan Östlund ovat valinneet Gotlannin tapahtumapaikaksi juonittelulle ja murhille.

TAPAA KIRJAILIJOITA JA OSALLISTU MURHAMYSTEERIN RATKAISUUN

Elokuun 17.-20. päivä Visbyssä järjestettävillä CrimeTime Gotland -festivaaleilla järjestetään muun muassa henkilökohtaisia kirjailijatapaamisia, seminaareja sekä elokuva- ja teatteriesityksiä. Festivaalikävijät voivat osallistua retkille tai murhavaelluksille, ratkaista dekkariarvoituksia ja ilmoittautua kirjailijakouluun, jossa on mukana tunnettuja kirjailijoita.

Useimmat festivaalin tapahtumat ovat ruotsinkielisiä, mutta joitain kohokohtia kansainvälisten festivaalikävijöiden iloksi myös englannin kielellä.

Lisätietoja tapahtumasta ja tarkempi ohjelma on luettavissa festivaalin kotisivuilta.

Katso myös:


Saattaisit pitää myös näistä: