Södermalm

Kerro kaverille:

Södermalmin tarjonta tyydyttää vaativimmankin retroshoppaajan. Alueella on paljon kahviloita, ravintoloita, baareja ja riveittäin pieniä putiikkeja, joista löydät niin vintagevaatteita, pienten merkkien luomuksia kuin valtavirran suursuosikkeja.

VINTAGE

Zinkensdammin alue tarjoaa vintagea joka lähtöön. Teet löytöjä mm. Judit Second Handissä, Herr Juditissa (miehille) ja lähistön alueella SoFossa (South of Folkungagatanilla) Grandpassa sekä Our Legacyssä (molemmat hyviä kohteita muotitietoisille miehille). Beyond Retro -fanit suuntaavat puolestaan Zinkensdammin metroaseman kupeessa olevaan varsin suureen liikkeeseen.

OMAPERÄISIÄ SUURSUOSIKKEJA

Suuntaa Götgatsbackenille liikkeisiin J. Lindeberg, Weekday ja Monki. Jännittäviä hattuja löydät vuonna 1917 perustetusta Hattbarenista. Jos rakastat Acnea, vieraile pikkuputiikissa Nytorgsgatanilla.

PIENET KEITAAT

Bruno Götgatsbackenilta löydät liikkeet Whyred ja Filippa K. Liike Aplace tarjoaa tuoretta muotia muun muassa Ann-Sofie Backilta, Our Legacyltä ja The Local Firmiltä.

OMAN TIENSÄ KULKIJAT

Tutustu uusiin ruotsalaisiin vaatesuunnittelijoihin Södermalmilla. Esimerkiksi Rockabilly-de-luxea löydät Sivlettosta.

Kahvittelu (ruotsalaisittain fika) kuuluu olennaisena osana shoppailuun. Erinomaista sumppia tarjotaan pienissä kahviloissa liikkeiden lähellä – ja jopa putiikkien sisällä! Södermalmin väki rakastaa kahviloissa istuskelua!

Bruno Götgatsbacken on hyvä paikka, jos etsit trendikästä kahvilaa. Kvarnen tarjoaa puolestaan perinteistä ruotsalaista lounasruokaa, Urban Deli taas viiniä ja tapaksia ostoskierroksen lomassa tai päätteeksi.

MILLOIN?

Liikkeet aukeavat yleensä kello 10 ja sulkevat ovensa kello 18 – torstaisin ja perjantaisin myöhemmin. Suuremmat liikkeet ovat auki sunnuntaisin. Katso lisätietoja kauppojen kotisivuilta.

Katso myös: