Ruotsalaista muotia

Kerro kaverille:

Vaikka ruotsalaiset ovat erittäin muoti- ja trenditietoisia, he suhtautuvat hyvin käytännöllisesti pukeutumiseen. Monet valitsevat kultaisen keskitien, jotta töistä on helppo lähteä suoraan vapaa-ajan rientoihin tai juhliin.

ALAN SUURET NIMET

Ellen muotitoimittaja ja luova johtaja Cia Jansson kertoo: “Tukholmassa monilla suunnittelijoilla on oma putiikkinsa, jossa on esillä koko mallisto: esimerkiksi Rodebjer, Whyred, Nakkna, Carin Wester, Anna Holtblad, korumuotoilijat David & Martin ja monet muut. Lippulaiva on toki Acne – he ovat osoittaneet, että farkkubrändin rakentaminen kansainvälisille markkinoille on mahdollista. Cheap Monday on toinen ilmiö Weekday-liikkeineen. Eikä sovi unohtaa suurempia, vakiintuneita brändejä kuten Filippa K, Tiger of Sweden ja J. Lindeberg, eikä tietenkään H&M-liikkeitä, joita löytyy kaikkialta.”

TRENDSETTERIN SUOSIKIT

Elin Af Klintberg, Plaza Magazinen ja Plaza Decon päätoimittaja ja tunnettu trendsetter kertoo: “Ruotsalaisten muotibrändien osalta suosikkini ovat Acne, Rodebjer, Whyred, H&M ja COS.”

MIESTEN MIELIPIDE

Entä kuka voisi kertoa tyylikkäiksi tiedettyjen ruotsalaisten miesten merkeistä? Connoisseur Magazinen päätoimittaja Peter Lilliehöök suosittelee brändejä kuten J. Lindeberg ja af Klercker. “Ja Linnea Braun tekee hienoja paitoja. Mikä ruotsalainen brändi on suosikkini juuri nyt? Varmaankin Nikolaj d'étoiles. Ja toki pidän kovasti farkuista, joita tekevät esimerkiksi Nudie ja Acne. Ne istuvat todella hyvin. Jos haluaa tehdä hieman erilaisia löytöjä tai etsii vintagea, kannattaa käydä Södermalmilla liikkeissä Herr Judit ja Grandpa.”

MUISTA NÄMÄ

Martin Bundock johtavasta PR-yrityksestä A.World nimeää seuraavat brändit maan kuumimmiksi muotimerkeiksi: Denim Demon, NEUW, Denim is Dead, Nudie, Acne, Hernandez Cornet, Altewai. Saome, Local Firm, Nhu Duong sekä Swedish Hasbeens ja Rodebjer.

Katso myös: