Ostoksilla Tukholmassa

Kerro kaverille:

Suuret tavaratalot löydät aivan Tukholman ydinkeskustasta. Mukavuudenhaluinen shoppailija löytää saman (tai useamman) katon alta kaiken kerralla. Suomalaisten ehkä parhaiten tuntema shoppailukatu Drottninggatan on täpötäynnä pienempiä erikoisliikkeitä, suuria ketjuja kuten H&M ja Zara, ruotsalaisten muotimerkkien liikkeitä ja kaikenlaisia muita kauppoja, mitä saatat shoppaillessasi kaivata. Designtorget Sergels Torgilla – täältä löydät kotikäyttöön useiden pohjoismaisten muotoilijoiden suunnittelemia designtuotteita, joita ei helposti muualta löydä.

NK – NORDISKA KOMPANIET

NK Hamngatanilla on korkeatasoinen tavaratalo ihan ydinkeskustassa. Tässä yhdessä kaupungin vaikuttavimmista rakennuksista on tyylikkäästi esillä löytöjä neljässä kerroksessa: ruotsalaista ja kansainvälistä muotia, design-tuotteita, taloustarvikkeita, kosmetiikkaa, kenkiä jne. Kellarikerroksessa myydään ainutlaatuista ruotsalaista ja pohjoismaista lasi- ja kristallitavaraa sekä taloustavaraa. Tästä tavaratalosta löydät myös ruotsalaisen huolitellun tyylin peruspilarit kuten Gant ja J. Lindeberg, samoin myös pohjoismaiset suosikit Filippa K., Acne ja Tiger.

MOOD

MOOD Stockholm on hieman uudempi, vuonna 2012 Östermalmille avattu shoppailukeidas. Sen pääsisäänkäynnit ovat Norrlandsgatanilla ja Regeringsgatanilla. MOODista löytää muotia, sisustustuotteita sekä kauneuspalveluita. Ostosgallerian kahvilat ja ravintolat ovat niin tukholmalaisten kuin monen matkailijankin suosima levähdyspaikka.

ÅHLÉNSIN TAVARATALO

Åhléns Stockholm City sijaitsee Drottninggatanin ja Hamngatanin risteyksessä, ja täältä löydät kirjaimellisesti kaikkea aina saippuapalasta taidelasiin. Tavaratalossa on hyvä valikoima niin kansainvälisiä ja ruotsalaisia muotimerkkejä kuin kauneustuotteita ja kosmetiikkaa. Jos etsit laatua hyvään hintaan, kannattaa tutustua tavaratalon omiin sisustustuotteisiin. Åhléns on auki arkisin iltayhdeksään, joten löytöjen tekemiseen on runsaasti aikaa!

Drottninggatan on todennäköisesti Ruotsin vilkkain katu, ja shoppailun ohella täällä voi nauttia kesäisin myös istuskelusta kadunvarren ja sisäpihojen kahviloissa ja ravintoloissa.

BIBLIOTEKSTAN

Aivan Tukholman sydämessä, Norrmalmstorgetin ja Sturenplanin välissä sijaitseva Bibliotekstan on pakollinen vierailukohde huippumuodin, designin ja luksuksen ystäville. Alueen nimi viittaa läheisessä Humlegårdenin puistossa sijaitsevaan kansalliskirjastoon. Bibliotekstanista löydät kansainvälisen huippumuodin merkin sekä suosittuja ruotsalaisia putiikkeja kuten esimerkiksi tuoksutalo Byredon ja H&M-konsernin ketjuliikeet COS ja & Other Stories.

Lisätietoja ja vinkkejä shoppailuun Tukholmassa.

MILLOIN?

Kaupat ovat yleensä auki kello 10 - 18, torstaisin ja perjantaisin myöhempään. Suurimmat liikkeet ovat auki sunnuntaisin. Lisätietoja kauppojen kotisivuilta.

Katso myös: