Ostoksilla Malmössä

Kerro kaverille:

Malmöstä löydät niin 1500-luvun kauppatorin, rakastetun kirpputorialueen, lukuisia ostoskeskuksia kuin uusia ja lupaavia ostosalueita.

TRENDIKKÄIDEN VALINNAT

Davidshall on Malmön jännittävistä alueista uusin. Siellä sijaitsee lukuisia vintage- ja designkauppoja. Vieraile Lollopardissa, jos etsit villejä kuoseja. Fersens väg ja sen lähikadut sopivat vintagen etsijöille.

OSTOSKESKUKSET

Malmössä on ostoskeskuksia eri puolilla keskustaa. Suurin keskus on Triangeln, josta löydät kaiken saman (lasi)katon alta. Samaan kategoriaan kuuluvat ostoskeskukset Entré, Hansa ja Caroli. Hieman keskustan ulkopuolelta löydät suuren Mobilian, jossa on kattava valikoima kauppoja.

ECO-CHIC

Malmöllä on aivan oma hieno eko-chic-alueensa Drottningtorget, jossa on monia luomukahviloita, maatilamarkkinat keväisin ja syksyisin sekä ympäristöystävällisiä vaatteita myyviä kauppoja.

HISTORIALLINEN OSTOSKESKUS

Lilla Torg on viehättävä mukulakivinen tori, jota reunustavat myöhäiskeskiajan ristikkorakenteiset talot. Täältä löydät niin ruotsalaisia käsitöitä kuin Ruotsin Lapin saamelaisten töitä. Form/Design Centeristä löydät tietoa skandinaaviseen muotoiluun erikoistuneista kaupoista ja näyttelyistä.

RUOTSALAINEN MUOTOILU

Olsson and Gerthel tekee kaikkea sisustukseen liittyvää aina upean käytännöllisistä, mutta tyylikkäistä ja moderneista huonekaluista laukkuihin ja asusteisiin. David Design -konseptimyymälä inspiroi värikkäisiin sisustusideoihin, kun taas Liebling tarjoaa kaunista designia aina muodista sisustukseen ja lahjatavaroihin.

UNIIKIT TULIAISET

Jos olet kiinnostunut ostamaan tuotteita suoraan paikallisilta käsityön ammattilaisilta, vieraile kahdenkymmenen taiteilijan osuuskunnassa Formargruppenissa,jonka kaupasta ja galleriasta löydät moderneja käsitöitä. Varsin omalaatuisia sisustustarvikkeita ja retrohenkisiä lahjoja voit ostaa Miss Juniversumista. Vierailu Rågers Antique & Designissa ilahduttaa puolestaan antiikinnälkäistä shoppailijaa.

KOE TÄMÄ

Ruokaile Möllevångstorgetilla tai ’Möllanissa’ – Malmön vilkkaimmalla paikalla. Sen värikkäältä alueelta löydät hedelmä- ja vihannesmarkkinat sekä loputtomasti kahviloita ja ravintoloita, jotka ovat erikoistuneet ruokiin eri puolilta maailmaa.

Katso myös: