Ostoksilla Göteborgissa

Kerro kaverille:

Göteborgin muotoiluakatemian ansiosta kaupungissa ei ole pulaa lahjakkuuksista. Sekä Nudie että Monki ovat peräisin Göteborgista. Kaupungissa riittää siis niin vintagea kuin makeita farkkujakin.

URBAANI CHIC

Ruotsalaisia ja kansainvälisiä huippumerkkejä halutessasi mene ostoksille johtavaan tavarataloon Nordiska Kompanietiin (NK), jonka neljästä kerroksesta löydät 45 liikkeen verran muotia, kauneutta ja sisustusta.

PÄÄKADUN MUOTIA

Kohtuuhintaisia kauppoja löydät Göteborgin pääkadulta Avenyn. Jos taas rakastat ostoskeskuksia ja haluat tehdä löydöt saman katon alta, mene Nordstaniin, yhteen Skandinavian suurimmista ostoskeskuksista.

VINTAGE

Hagan alueelta erikoisuuksia etsivät löytävät upeita vintage- ja designtuotteita. Kauniit mukulakivikadut ja erikoiset kaupat aina antiikkiliikkeistä hattukauppoihin (Ateljé Hörnan) ovat niin paikallisten kuin matkailijoiden rakastamia.

Valikoituja amerikkalaisia ja kanadalaisia 1900-luvun vintage-tuotteita myy Beyond Retro Arkaden-ostoskeskuksessa. Ebbe & Haldis myy laadukasta vintagea sekä uudelleenmuokattuja tuotteita. Kierrätettyä vintagea myydään studiossa ja kaupassa Rifatto. Ranskalaistyylistä boheemia chic-tyyliä löydät puolestaan Miss Ragtimesta.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ MUOTIA

Muotitietoisen suosimat Nudie-farkut pyritään valmistamaan luomupuuvillasta. The Dem Collective valmistaa yksilölliset numeroidut farkkunsa käsin reilun kaupan luomutekstiileistä. Kierrätettyjä vaatteita, huonekaluja, kenkiä, levyjä, lasia, posliinia, taloustavaraa, maalauksia, mattoja, asusteita ja koruja löydät kaupasta nimeltä Myrorna.

RUOTSALAISTA DESIGNIA

Röhsskasta voit löytää ruotsalaisten suunnittelijoiden uutuuksia taloustavaroista aina keramiikkaan ja lasituotteisiin. Pääpaino on pohjoismaisessa käytettävyydessä. Erikoisia taloustuotteita ja muuta persoonallista ostettavaa voit löytää Designtorgetilta, jossa nuoret lahjakkuudet näyttävät trendeille suuntaa aina koruista keittiötarvikkeisiin ja lasten leluihin.

KULTTUURITULIAISIA

Victoriapassagen on viehättävä katettu kävelykatu, jonka varrelta voit löytää niin ruotsalaista käsityötä kuin Ruotsin saamelaisten suunnittelemia tuotteita. Boheemin Hagan alueen mukulakivikaduilta löydät monia tuliaiskauppoja, taidegallerioita sekä antiikkiliikkeitä.

HISTORIALLINEN OSTOSKESKUS

Kronhusbodarna on nykyisen Göteborgin vanhimpia osia, ja sen historia ulottuu aina 1640-luvulle. Nykyään täällä pidetään konsertteja ja vaalitaan käsityöläisperinteitä. Vieraile niin kellosepän pajassa, sisustusmyymälässä kuin lasi- ja keramiikkatyöpajoissa. Herkuttele toffee- ja suklaamyymälän tuotteilla ja nauti kahvilassa tuoreita leivonnaisia.

Lisätietoa Göteborgin ostosmahdollisuuksista saat Göteborgin viralliselta matkailusivustolta.

VINKKI:

Fika eli kahvitauko on parasta viettää kaupungin parhaiden suklaanvalmistajien kahvilassa Café Kanoldissa Grönsakstorgetilla. Flickorna Kanoldin suklaamyymälät löydät osoitteista Södra Larmgatan 14 ja Stora Saluhallen 132. Sinihomejuustotryffelit ja suolainen suklaakaramelli ovat varsinaisia suklaakäsityön taidonnäytteitä!

Katso myös: