Östermalm

Kerro kaverille:

Östermalm on Tukholman glamourin keskus. Sinun ei tarvitse mennä Birger Jarlsgatania, Biblioteksgatania, Nybrogatania, Östermalmstorgia ja Stureplania edemmäs tehdäksesi muotilöytöjä.

KANSAINVÄLISET MERKIT

Östermalm on Tukholman glamourin keskus. Birger Jarlsgatanilta ja Biblioteksgatanilta sekä Stureplanin alueen muilta kaduilta löydät korkealuokkaisia merkkituotteita kuten Louis Vuitton, Max Mara ja Hugo Boss.

LIPPULAIVAMYYMÄLÄT

Lippulaivamyymälöiden keskittymä sijaitsee Östermalmilla. Shoppaile ruotsalaisten suunnittelijoiden lippulaivamyymälöissä kuten HOPEssa ja Whyredissä, trendikkäässä Acnessa, elegantissa Rodebjerissa, tyylitietoisten skimbaajien SOSissa sekä Efva Attlingin avantgardessa korukaupassa. Askel (ja todennäköisesti myös lompakko!) kevenee, kun suuntaat maailmallakin tunnettuun sisustusmyymälä Svenskt Tenniin – missä sijaitsee myös loistava teehuone. Muista myös saman kadun klassikko Malmstenbutiken, kun olet Strandvägenillä.

OSTOSKESKUKSET

Sturegalleriassa on sekä kansainvälisiä brändejä että ruotsalaisia putiikkeja. Sieltä löydät myös lähes ikoniksi muodostuneen kylpylän Sturebadetin, jonka edustalta löydät puolestaan ravintolan Sturehof, jossa shoppailun lomassa kannattaa nauttia kahvit tai lasi kuohuvaa.

TAVARATALOT

Jos haluat lähteä kävelylle keskustaan, suuntaa tyylikkääseen klassikkoon Nordiska Kompaniet eli tuttavallisesti NK. MOOD Stockholmista löydät kattauksen muotia, kauneuspalveluista sekä ravintoloita ja kahviloita.

ANTIIKKIA, KÄSITÖITÄ JA KORUJA

Kommendörsgatan on paikallisten suosikkipaikka korkealaatuisen antiikin, käsitöiden ja korujen shoppailuun. Arvostetun huutokauppakamarin Bukowskis löydät Nybrovikenistä.

Kerrassaan loistava kauppahalli Östermalms Saluhall on auki maanantaista lauantaihin. Nauti siellä lounas. Muita paikkoja, joissa on tarjolla ruotsalaista arkiruokaa lounasaikaan (husmanskost), on ravintola Prinsen tai Sturehof. Jälkimmäisessä voit myös nauttia lasin kuohuvaa. Pidä kahvitauko Sostassa tai Bianchi Café & Cyclessä tai nappaa Nybrogatanin Fabriquesta mukaasi takeaway-kahvi vastaleivotun pullan (bulle) kera.

Östermalmin kauppahalli, Kuva: Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se

MILLOIN?

Liikkeet ovat auki kello 10 - 18 (torstaisin ja perjantaisin myöhempään). Suuremmat liikkeet ovat auki myös sunnuntaisin. Lisätietoa liikkeiden kotisivuilta.

Katso myös: