Maailmankuulu ruotsalainen lasi

Kerro kaverille:

Lasin valmistuksen keskittymä Glasriket sijaitsee Smoolannin maakunnassa Etelä-Ruotsissa. Se koostuu kunnista Lessebo, Emmaboda, Nybro ja Uppvidinge. Alueella on paljon toimintaa ja tapahtumia, ja siellä sijaitsee kolmetoista lasitehdasta ja -studiota.

RAKASTATKO RUOTSALAISTA LASIA JA DESIGNIA?

Vieraile lasin valtakunnassa Glasriketissä, joka on koko Ruotsin lasipääkaupunki. Glasriketissä on valmistettu maailmankuulua lasia jo vuodesta 1742 lähtien. Kansainvälisesti tunnettuja tavaramerkkejä ovat esimerkiksi Kosta Boda ja Orrefors.

Lasitehtaissa ja -studioissa on mahdollisuus kokeilla lasinpuhallusta ja nähdä, kuinka tulikuuma uuni muuttaa aihion lasitaiteeksi.

“Lasimatkaan” voi sisältyä esimerkiksi vierailu lasimuseossa, löytöjen shoppailua kaupoissa ja outlet-myymälöissä ja jopa yöpyminen Kostassa, Kosta Bodan taidehotellissa. Hotellin baari on valmistettu kokonaan lasista, ja voit löytää värikkäitä lasiesineitä ja yksityiskohtia ympäri hotellia. Kosta Boda -hotellin lisäksi alueella on yli 20 hotellia – jokaiseen makuun ja jokaiselle lompakolle.

Paikan päällä kokeile perinteistä ja hauskaa Hyttsilliä Kosta Glasbrukissa tai vieraile Måleråsin, Orreforsin ja Pukebergin lasitehtaissa, joissa saat maistaa paikallisia herkkuja, jotka on valmistettu jäähdytykseen käytettävissä uuneissa.

Lasiin liittyvien aktiviteettien lisäksi alue on tunnettu kulttuuriperinnöstään ja kauniista luonnostaan: metsistä ja järvistä, joissa kelpaa retkeillä, kalastaa ja meloa.

MILLOIN?

Lasin valtakunta on sopiva matkakohde vuoden ympäri. Sinne pääsee helposti autolla, lentokoneella tai junalla Tukholmasta, Kööpenhaminasta ja Göteborgista.

Katso myös: