Joulu Tukholmassa

Kerro kaverille:

Vanhakaupunki hurmaa talvisin, kun lumi narskuu jalkojen alla. Kujilla leijuu paahdettujen kastanjoiden, piparkakkujen sekä glögin tuoksu, ja Suurtorin pienet kojut tarjoavat ostajille käsintehtyjä leluja, joulukoristeita ja -lahjoja.

JOULUMARKKINAT

Historiallisen Skansenin perinteisillä joulumarkkinoilla voit kokeilla taitojasi kynttilän- tai leivänteossa sekä ihailla käsityöläisiä työnsä äärellä. Jos kaipaat joulumarkkinatunnelmaan ripausta kuninkaallisuutta, vieraile Vanhassakaupungissa Suurtorin joulumarkkinoilla. Täältä löydät lisää vinkkejä Tukholman herkkulahjoista ja joulumarkkinoista.

PARHAAT VINKIT

Jos kaipaat hieman kultakanttia joulushoppailuun, käy Stureplanilla, missä kadut on koristeltu juhlavasti. Ihaile Tukholman ainutlaatuisen tavaratalon NK:n (Nordiska Kompaniet) jouluikkunoita Hamngatanilla. Jos olet kaupungissa 13. joulukuuta, käy kirkoissa kuuntelemassa Lucianpäivän konsertteja. Myös 19. marraskuussa sytytettävät Tukholman jouluvalot tuovat valoa pimeään. Aktiivinen lomailija voi poiketa Kungsträdgårdenin luistinradalle. Et tarvitse välttämättä omia luistimia, vaan ne voi myös vuokrata. Nauti luistelun lomassa kuppi kuumaa glögiä piparkakkujen kera. Toinen perinteinen jouluherkku fikalla on sahramipulla, eli ruotsalaisittain lussekatt.

JOULUPÖYTÄ TUKHOLMALAISITTAIN

Voit nauttia joulupöydän (julbord) antimista lähes jokaisessa tukholmalaisessa ravintolassa. Kokeile esimerkiksi kuuluisaa Operakällarenia.

JOULUPÖYTÄ VEDEN ÄÄRELLÄ

Jos haluat nauttia joulupöydän antimista ja kauniista maisemista, voit matkustaa saaristolaivalla ravintolaan Fjäderholmarnas Krog, joka sijaitsee Fjäderholmarna-saarilla. Puoli tuntia kestävä laivamatka sisältyy joulupöydän hintaan ja lähtee puoli tuntia ennen varattua kattausta Strandvägenin lauttapaikasta 14-15. Jos haluatkin illastaa laivalla astumatta maihin, voit valita jouluisen illallis- tai lounasristeilyn tai noutopöytätarjoilun saaristolaivalla.

Suosittu joulupöytäateria kannattaa varata hyvissä ajoin.

LISÄÄ VINKKEJÄ

Lisää joulunajan vinkkejä Tukholmaan löydät osoitteesta Tukholma.fi/joulu

Katso myös: