Ruotsalainen hieronta

Kerro kaverille:

Ruotsalainen hieronta on maailman tunnetuimpia hierontahoitomenetelmiä. Ruotsalaisen miehen kehittämää menetelmää on kehitetty edelleen Hollannissa. Ruotsissa se tunnetaan klassisen hieronnan nimellä, ja se on osa ruotsalaista hyvinvoinnin konseptia. Ruotsalaisen hierontahoidon tärkein ominaisuus on sen vaikutus fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Menetelmässä käytetään viittä eri tekniikkaa: pitkä, liukuva sively, lihasten vanutus ja nosto, rytminen taputus, hankaus ja täristys.

RUOTSALAISEN HIERONNAN ISÄ

Ruotsalaisen hieronnan kehitti Ruotsissa 1776 syntynyt Per Henrik Ling. Värikkäänä henkilönä tunnettu Ling toimi elämänsä eri vaiheissa voimistelunopettajana, miekkailunopettajana ja kirjailijana. Tarinan mukaan Ling halusi auttaa Ruotsin silloista kuningasta saamaan joukkonsa taas hyvään kuntoon epäonnistuneen sotatoimen jälkeen. Lingin kehittämä menetelmä keskittyi tietyillä fyysisillä liikkeillä aikaansaatuihin hyödyllisiin tuloksiin. Vaikka opettajan ja oppilaan välillä tapahtuva opetus ei voinut tuolloin olla kovin käytännönläheistä, Ling onnistui kuitenkin vakiinnuttamaan sen, mistä ruotsalainen hieronta on tullut tunnetuksi: fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen sekä menetelmän parantavat vaikutukset.

RUOTSALAISEN HIERONNAN HENKINEN KOTI

Ruotsalainen hieronta on yksi monista Ruotsin kylpylähotelleissa tarjolla olevista hierontamenetelmistä. Lingin kehittämä fyysistä ja henkistä hyvinvointia edistävä menetelmä on käytössä Ruotsin kaikissa kylpylähotelleissa. Uskoisimme myös Lingin olevan samaa mieltä Ruotsin kylpylähotellien neljästä tärkeimmästä elementistä: liikunta, lepo, ravinto ja kosketus. Nämä elementit yhdistetään kylpylähotelliemme ja niitä ympäröivän luonnon tarjoamaan tunnelmaan: rauhaan, levollisuuteen ja virkistäytymiseen.

Tule tutustumaan ruotsalaiseen hierontaan.

Katso myös: