Ruotsin vuoristo

Kerro kaverille:

Ruotsin vuoristossa voi kesäisin patikoida vihreillä ruohokentillä. Laskettelukausi jatkuu aina toukokuuhun asti. Jos matkasi osuu loka- ja toukokuun väliseen aikaan, tarvitset aurinkolasien ja laskettelusuksien sijaan jääraudat ja perinteiset sukset.

Ruotsin vuorijono muodostaa maan selkärangan, kun se Norjan rajalta kaartuu itään, Suomeen päin.

Kebnekaise on Ruotsin korkein vuori, joka kohoaa 2 117 metriä merenpinnan yläpuolelle. Vuorella sijaitsee Ruotsin korkein tunturiasema Kebnekaise Fjällstation. Sen toiminnasta vastaa STF. Asema sijaitsee 85 km Kiirunasta.

Hiihtoon hullaantuneille järjestetään huhtikuussa Kebnekaise Classic, joka on yksi Pohjois-Euroopan haastavimmista ja vaativimmista kilpailureiteistä. Sen varrella on neljä vuorenhuippua ja se kestää kaksi päivää – hauskuutta riittää siis haasteita kaipaaville yllin kyllin!

Entäs hiihtomahdollisuudet kesällä? Ota suunnaksi Riksgränsen. Metsästys, kalastus ja muu luontoelämä? Suuntaa Åreen ja Kallsjön-järvelle. Haluatko jäätiköille? Mene paikkoihin Sylarna ja Helags (suuresti arvostettu alue kauniin kasvillisuutensa ansiosta).

Milloin matkaan? Päätä ensin, haluatko lunta vai aurinkoa ja tarkista ajankohtainen sääennuste. Ota huomioon, että Ruotsi on erittäin pitkulainen maa. Etelässä voit uida järvissä, kun ne pohjoisessa vasta sulavat!

Katso myös:


SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ: