Purjehtiminen Ruotsissa

Kerro kaverille:

Täällä purjehtija saa lomaltaan juuri sitä mitä haluaa: rauhaisaa lomailua upean rannikon puhtaassa luonnossa, pitkiä rantoja ja autioita saaria, pieniä kalastajakyliä hyvine ravintoloineen ja baareineen – ja sopivasti aktiviteetteja, kun siltä tuntuu.

Purjehduskausi on Ruotsissa parhaimmillaan heinäkuusta syyskuuhun. Voit purjehtia joko Pohjanlahtea Perämerelle tai tutustua Korkean Rannikon huikeaan maantieteeseen. Tai mikset tutustuisi Tukholman saaristoon ja sen saariin, kuten Finnhamn, Grinda, Utö ja Sandhamn, joissa kaikissa on ravintoloita, baareja ja paljon jännittäviä aktiviteetteja. Tukholman saaristossa on yhteensä 24 000 saarta ja särkkää, joten valinnanvaraa on yllin kyllin.

KESKIAIKAISTA TUNNELMAA

Jos haluat tutustua Ruotsin keskiaikaan, purjehdi Itämeren Gotlantiin, jonka keskiaikainen Visbyn kaupunki on erinomaisen hyvin säilynyt, kiehtova kohde. Toinen historiallisesti kiintoisa vaihtoehto on Öölanti, jossa voit tutustua viikinkiajan asutukseen ja ruotsalaiseen saaristoelämään. Nämä kohteet sopivat myös herkkusuille!

Jos haluat yhdistää purjehdusmatkaasi ruokamatkailun, ota suunnaksi länsirannikko. Alue on tunnetusti ja oikeutetusti kuuluisa meren antimistaan, ja täällä voit maistella niin hummereita, ostereita kuin katkarapuja. Göteborgissa on Michelin-tähden tasoisia ravintoloita. Toinen hyvä vinkki on esimerkiksi Smögenin kesäkaupunki, jos haluat nauttia Länsi-Ruotsin antimista.

SAARET

Länsirannikolla on yli tuhat saarta – aina autioista punertavista graniittisaarista ja luodoista värikkääseen “jahtikeitaaseen” Marstrandiin, jossa on niin regattoja kuin kuuluisa Carlstenin linnoitus. Jos etsit rauhaa ja hiljaisuutta, lähde Kosterin luonnonsuojelualueelle ja Koster Havetiin, joka on merellinen luonnonsuojelualue.

VIERASVENESATAMAT

Ruotsin vierasvenetamat löytyvät täältä: Svenska gästhamnar

Tukholmaan vierasvenesatamiin voit tutustua täällä: Stockholms gästhamnar (mm. Wasahamnen ja Waxholm)

Katso myös: