Metsästys Ruotsissa

Kerro kaverille:

Metsästys Ruotsissa on lähes kansallislaji. Vaikka maassa on vain vähän yli yhdeksän miljoonaa asukasta, heistä 300 000 metsästäjää. Metsästyskausi ulottuu elokuusta helmikuuhun, ja se jakautuu eri jaksoihin aina riistalajin ja alueen mukaan. Niinpä metsästyskauden alussa luonnossa pystyy nauttimaan ruskan väriloistosta, kun taas talvisaikaan metsässä voi liikuskella hiihtämällä.

METSÄSTETTÄVÄÄ

Ruotsin lintu- ja riistakanta on monipuolinen. Pyydystettäviä lintuja ovat metso, riekko ja pyy, kiiruna, teerikukko, hanhi ja ankka. Pyydystettävää riistaa ovat metsäkauris, hirvi, poro, saksanhirvi, kuusipeura, villisika, Euroopan biisoni ja majava.

HIRVENMETSÄSTYS KOIRIEN AVULLA

Koulutettu hirvikoira helpottaa metsästystäsi. Koira ei ainoastaan paikallista hirveä, vaan se pitää myös sen aloillaan, kunnes ehdit paikalle. Metsästä kahdestaan koiran kanssa tai metsästysporukassa.

METSÄSTYSMATKAN JÄRJESTÄMINEN RUOTSIIN

Lähde metsästämään Ruotsiin. ”Maksavana vieraana” pääset maanomistajien ja metsästysseurojen järjestämille metsästysmatkoille. Ruotsalainen metsästysmatkasi isäntä voi järjestää sinulle luvat ja vakuutukset. Tarvitset maahantuontiluvan omalle aseellesi Ruotsin viranomaisilta tai voit lainata aseita ruotsalaiselta metsästäjältä, jos hän on mukanasi metsästämässä ja olet vähintään 15 vuoden ikäinen.

Lisätietoja: Svenska Jägareförbundet.

Tiesitkö, että Ruotsissa on maailman tihein, noin neljännesmiljoonan suuruinen hirvikanta? Siinäpä riittää tähtäämistä!

Haluatko vinkin? Jos et halua osallistua metsästykseen, voit tarkkailla eläimiä WildSwedenin Villieläinkierroksilla.

Katso myös: