Kaupunkipyöräilyä

Kerro kaverille:

Kaupunkien pyöräteillä näkee jos jonkinmoisia polkijoita; hitaita ja nopeita, urheilullisia kuntoilijoita ja työmatkapyöräilijöitä. Tämä on jokapojan ja -tytön “cool” juttu, ja pyöräilijöitä riittää aina fillaria tuunaavista hifistelijöistä lapsiaan kuljettaviin perheenisiin. Suurissa kaupungeissa matkailijan on helppo vuokrata itselleen menopeli ja liittyä paikallisten polkijoiden värikkääseen joukkoon.

TUKHOLMA

Tukholmassa pyöräily on helppoa ja hauskaa. Vuokraat pyörän kätevästi esimerkiksi Citybikesista. Pyörällä pääset vaikkapa design-kauppoihin, ja matkan varrelle osuneen viihtyisän kahvilan kohdalla on helppo pitää fika-tauko (ruotsalaiset kutsuvat kahvittelua fikaksi). Jos legendan maineen ansainneet italialaiset pyörät ovat lähellä sydäntäsi, pidä kahvitauko pyöränörttien mekassa Bianchi Caféssa osoitteessa Norrlandsgatan 20.

Haluatko piipahtaa nähtävyyksissä? Paikkoihin kuten Skansen, Vasa-laivan Museo, Kaupungintalo (Stadshuset) ja Kuninkaanlinna (Kungliga Slottet) pääset kätevimmin pyörällä. Haluatko lisää inspiraatiota? Täältä löydät lisää kaupunkipyöräilyvinkkejä.

GÖTEBORG

Göteborg Ruotsin länsirannikolla on täydellinen pyöräilykaupunki, jonka katuverkoston tiivis kaava, kaunis art nouveau -arkkitehtuuri ja kanavat houkuttelevat polkijoita tutustumaan keskustaan pyörän selästä käsin. Tämän kaupungin nähtävyydet ovat kaikki sopivan pyörämatkan päässä: Universeum, Lisebergin huvipuisto ja Röhsska. Pyöräillen pääset tutustumaan myös monipuoliseen kahvila- ja ravintolatarjontaan kätevästi. Lisätietoja pyörän vuokraamisesta Göteborgissa saat klikkaamalla tästä.

MALMÖ

Vaikka voisit nähdä Malmön kaikki nähtävyydet yhdellä pyörälenkillä, kannattaa pitää taukoja matkan varrella. Voit pysähtyä ihailemaan akselinsa ympäri kiertyvää maamerkkiä, Turning Torso -rakennusta, tai värikästä ja kansainvälistä Möllevångenin aluetta, missä on paljon pieniä kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Kiinnostavatko museot? Ohjaa pyöräsi siinä tapauksessa Malmöhus Slottin suuntaan ja sieltä todella moderniin nykytaiteen museoon Moderna Museet – tai käväise uudella Länsisataman alueella (Western Harbour district). Saat lisätietoja pyörän vuokraamisesta Malmön-käynnillä klikkaamalla tästä.

MILLOIN?

Voit vuokrata pyörän Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössä huhtikuusta lokakuuhun.

Katso myös:


SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ: