Malmön puistot ja puutarhat

Kerro kaverille:

Malmön useat puistot, Folkets Park, Slotts-, Pildamms- ja Kungsparken, muodostavat vihreän käytävän Ribersborgin rannan ja kaupungin koillisosassa sijaitsevan Stadion-alueen välille.

Malmön suurimman puiston Pildammsparkenin kukkakäytävä tuo tuulahduksen vuoden 1914 Itämeri-näyttelystä. Alueella on ankkalampia, aukeita nurmialueita ja kauniita lehtoja. Nauti kauniista lenkkeilymaisemista ja ilmaisista teatteri- ja konserttiesityksistä kesäisin.

Malmön vanhin puisto, 1800-luvun Folkets Park, toimi aiemmin työväenluokan tärkeänä huvittelupaikkana teattereineen ja esiintymislavoineen. Nykyään täällä toimii huvipuisto ja lasten iloksi myös eläintarha pupuineen, lampaineen, vuohineen ja poneineen, joilla voi myös ratsastaa.

Ruotsin kuningas Oscar II perusti puiston Kungsparken vuonna 1872, ja se onkin ensimmäinen Malmön suurista puistoista. Puisto on täynnä kukkia, harvinaisia puulajeja ja varjoisia lehtikujia. Ajan hengen mukaan puistosta löytyy myös sinne aikoinaan rakennettu luola. Puiston vuodelta 1912 peräisin oleva ravintola toimii nykyään kasinona. Mikä keidas onnekkaille viherpeukaloille!

Slottsparkenissa on puolestaan laajoja metsäisiä alueita nurmiaukioineen, lampineen ja veistoksineen. Maailmankuulun ruotsalaisen kuvanveistäjän Carl Millesin “Mies ja Pegasus” on puiston tärkeimpiä nähtävyyksiä. Täältä löydät myös Kaupunginkirjaston, jonka rakennuksen uusi osa (“Valon kalenteri”) on käynnin arvoinen jo itsessään.

Puiston viimeisin uutuus on Kuningatar Silvian Ruusutarha, joka hurmaa kauneudellaan.

Lue lisää Malmön puistoista ja puutarhoista.

Katso myös: