Kuninkaallinen

Djurgårdenin puisto

Kerro kaverille:

Kuninkaallinen Djurgården on kansallinen kaupunkipuisto Tukholman sydämessä. Täältä löytyy niin puistoa kuin metsää, niin kanavia kuin satamaa.

TUNNETUT MUSEOT

Kuninkaallinen Djurgården on tunnettu suurista museoistaan. Pohjoismainen museo Nordiska Museet on hyvä paikka tutustua kansantaiteeseen, muotiin, tekstiileihin ja katsella mielenkiintoisia kalustettuja huoneita. Täällä saat hyvän yleiskuvan pohjoismaisesta kulttuurista. Jos haluat nähdä pohjoismaista kuva- ja veistotaidetta 1900-luvun paikkeilta, suuntaa kulkusi arvostettuihin kohteisiin Waldemarsudde ja Thielska Galleriet.

ERILAISET MUSEOT

Vaikuttava Vaasa-laivan museo vetää puoleensa uteliaita vuodesta toiseen. Museossa voit nähdä merenpohjasta nostetun 1600-luvun aluksen kokonaisuudessaan. Toinen tunnettu, mutta erilainen kohde on ulkoilmamuseo Skansen – täällä voit tutustua ruotsalaiseen, menneen ajan elämänmenoon 1800-luvun ympäristössä. Oma vierailun arvoinen kohteensa on ravintola ja kahvila Gubbhyllan, missä tarjottavat tehdään perinteiseen tapaan paikan päällä.

KOE MYÖS TÄMÄ

Jos lenkkeilet, tämä on loistava paikka juosta kierros tai pari. Voit toki vain kävellä kaikessa rauhassa – kesällä voit ottaa mukaan korin pientä piknikkiä varten! Hyvä piipahduspaikka on maineikas puutarha-alue Rosendals Trädgård, jossa on kotoisa ekologinen kahvila ja ihastuttava ruusupuutarha.

LASTEN KANSSA

Ota suunnaksi Tukholman huvipuisto Gröna Lund. Ja jos matkaseuraan kuuluu Peppi Pitkätossu -faneja, piipahda lasten Junibackenissa, elävässä museossa, joka on omistettu Astrid Lindgrenin kirjoille ja satuhahmoille. Muista myös Lill-Skansen, lasten oma eläintarha.

VINKKI:

Tänne pääset keskustasta kätevästi kävellen tai saaristolaivalla paikoista Nybrokajen tai Vanhakaupunki/Slussen. Tänne kulkee myös bussi ja raitiovaunu Sergelin torilta.

Lisää vinkkejä Pohjolan Matkan reissuvideolta:

MILLOIN?

Puistoon pääsee ympäri vuoden, mutta tarkista nähtävyyksien ja kohteiden aukioloajat etukäteen.

Katso myös: