Tukholma on rakennettu neljälletoista saarelle, ja kaupungista löytyy niin puistoja, metsää kuin järvenrantaakin. Rantoja pitkin kulkevien juoksureittien maisemat ovat silmiä hiveleviä. Glamouria kaipaava voi halutessaan varata matkalleen yöpymisen vaikkapa kuninkaallisesta linnasta. Kauniilla säällä Tukholman monet puistot houkuttelevat istahtamaan piknikille tai fikalle puutarhakahvilaan.  

Satamakaupunki Göteborgissa veden läheisyyden tuntee. Kaupungin lounaisosassa sijaitsevan Slottskogenin puiston kolmelta näköalapaikalta avautuvat avarat näköalat kaupungin sykkeeseen.

Malmössä kävijä ihastuu moniin puistoihin ja kauniisiin kanaviin, jotka puikkelehtivat kaupungin vanhoissa osissa. Kaikki Malmön puistot sijaitsevat lähellä toisiaan, joten voit helposti pyöräillä tai kävellä ympäri vihreitä keitaita.

Tukholma, Göteborg ja Malmö

Suurkaupunkien vihreät keitaat

Pakkaa juoksukengät mukaan reissuun

Tukholman parhaat juoksureitit

Tukholman upeimmat puutarhat

Tukholmassa ja sen lähiympäristössä on useita henkeäsalpaavan kauniita puutarhoja ja puistoja. Kuvassa näkyvä Bergiuksen puutarha on Tukholman ainoa kasvitieteellinen puutarha, joka sijaitsee kaupungin pohjoispuolella. Suurella puutarha-alueella on kasvihuoneita, hedelmätarhoja, keittiökasveja ja paljon muuta. Kannattaa myös poiketa kasvihuoneen yhteydessä toimivaan viihtyisään kahvilaan.

 

Muista myös nämä: Rosendalin puutarha, Drottningholmin linnan puisto, Ulriksdalin linnan puisto, Hagan puisto ja Djurgården.

Luksusviikonloppu linnassa tai kartanossa

Monet linnat Tukholman ympäristössä tarjoavat mahdollisuuden yöpyä historiallisessa miljöössä sekä hulppeat puitteet romanttiselle viikonlopulle. Ruotsin kuninkaallisista linnoista Rosersberg (kuvassa) on ainoa, jossa voi yöpyä.

 

Muista myös nämä: Hesselbyn, Ulfsundan, Häringen ja Görvalnin linna.

Kurkistus kuninkaalliseen elämään

Esittelyssä kaksi upeaa linnaa: kuningasperheen koti ja työpaikka.

 

Tiesitkö, että suurin osa Drottninholmin linnasta on avoinna vierailijoille? Vain pieni osa on varattu perheen yksityiseksi kodiksi. Linnan vanha, Mozartin aikainen teatteri on myös näkemisen arvoinen, ja sinne järjestetään omia opastuksia.