Ruotsin eläintarhat

Kerro kaverille:

Sen lisäksi että vierailu eläintarhassa on loistava seikkailu, teet käynnilläsi hyvän teon. Eläintarhat osallistuvat aktiivisesti kansainvälisiin jalostus- ja suojeluohjelmiin.

SKANSEN

Tukholman keskellä sijaitsevaan, maailman suurimpaan ulkoilmamuseoon Skanseniin on koottu yli 160 historiallista rakennusta eri puolilta Ruotsia. Vaikka jo tämä tekee paikasta vierailun arvoisen, ei pidä unohtaa sen eläintarhaa. Siellä voit ihailla ulkotarhojen autenttista ympäristöä ja pohjoisen villieläimiä, kuten karhuja, hirviä, susia, ilveksiä ja ahmoja. Skansenissa voit tutustua myös mm. lehmien, ponien ja kanojen kotimaisiin rotuihin. Eksoottisia eläimiä löytyy sisätiloista, eläintarhan Afrikka-osasta. Vieraile myös lasten suosikkikohteessa Lill-Skansenissa, jossa riittää söpöjä paijattavia. Skansen on auki vuoden jokaisena päivänä.

KOLMÅRDEN

Kolmården (kotisivu suomeksi) on Pohjoismaiden suurin villieläintarha. Se sijaitsee lähellä Norrköpingin kaupunkia ja lentokenttiä Skavsta ja Norrköping.

Eläintarha jakautuu useaan eri vyöhykkeeseen, kuten esimerkiksi merelliseen Marine Worldiin ja Dolphin Expressiin delfiiniesityksineen. Siellä on myös jännittävä Tiger World ja Safari, jossa voit gondolivaunun kyydistä ihailla savannin eläimiä, kuten kirahveja ja leijonia. Kolmårdenista löydät myös kuuluisat gorillaveljekset Echon ja Enzon ja lapsille suunnattuja alueita, kuten ruotsalaiseen Bamse-hahmoon perustuvan Bamses Worldin. Kolmårdenissa viihdyt hyvin muutaman päivän ja voit yöpyä esimerkiksi Vildmarkshotelletissa. Eläintarha on auki huhtikuun lopusta lokakuun alkuun.

BORÅS ZOO

Lounais-Ruotsin Boråsissa sijaitseva Borås Zoo on yksi Ruotsin suurimmista villieläinpuistoista 80 eläinlajillaan. Borås Zoon eläimillä on niin luonnolliset olosuhteet kuin (Ruotsissa on) mahdollista. Löydät puistosta savannin villipetoineen, pohjoismaisia villieläimiä (mm. karhuja, ilveksiä ja susia) sekä apinatalon ja -saaren. Tarkista saapuessasi eläinten ruokinta-ajat, sillä sitä aktiviteettia on koko perheen hauska seurata! Varaa aikaa myös poniratsastukseen ja lasten junasafariin. Läheltä löydät monipuolisia yöpymismahdollisuuksia – piditpä sitten telttailusta, mökkeilystä tai hostelli- tai hotelliasumisesta.

PARKEN ZOO

Eskilstunan Parken Zoo tarjoaa elämyksiä niin aikuisille kuin lapsille. Eläimet on jaoteltu niiden alkuperäismaiden ja -maanosien mukaan: Australia, Afrikka, Aasia ja Etelä-Amerikka. Monet tulevat tänne katsomaan suurta jättiläisvaraania. Puistosta löydät myös vetonaulat World of Knowledgen, huvipuiston, vesipuiston ja lasten eläintarhan. Majoitusvaihtoehtoja löytyy eläintarhan alueelta.

ORSA ROVDJURSPARK

Orsa Rovdjurspark Keski-Ruotsin Orsan kaupungissa on Euroopan suurin karhupuisto. Päänähtävyyksiin lukeutuvat Polar World (maailman suurin jääkarhuaitaus), Leopard Center sekä Tiger World. Eläintarhan eläimiin kuuluu pohjoisen neljä suurta petoa: karhu, susi, ahma ja ilves – kuin myös mainitut jääkarhut ja niiden lisäksi lumileopardit, persian leopardi sekä useita muita uhanalaisia lajeja. Tapaa eläintenhoitajat työssään, tarkkaile kalastavia karhuja sekä osallistu opastettuun kierrokseen.

ÖÖLANNIN ELÄINTARHA JA HUVIPUISTO

Öölannin eläintarha ja Funpark sijaitsevat kauniilla Öölannin saarella Ruotsin kaakkoisrannikon tuntumassa. Siellä voit nähdä trooppisia ja uhanalaisia eläimiä eri puolilta maailmaa sekä seikkailla “Merirosvosaarella”, 15 000 neliön laajuisessa vesihuvipuistossa.

MILLOIN?

Tarkista kohteiden kotisivuilta tarkemmat aukioloajat.

Katso myös: