Ruotsin suurimpien kaupunkien Tukholman, Göteborgin ja Malmön laitamilla ja keskustoissa on monia jännittäviä teemapuistoja, eläintarhoja ja museoita, joissa on lapsia kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa.

Talvisin kannattaa matkata Ruotsin tuntureille ja vuoristoon. Täällä on monta laskettelukohdetta, joiden kehutaan olevan Euroopan lapsiystävällisimpiä. Ulkoilmassa viihtyvät perheet saavat unohtumattomia lomakokemuksia myös Länsi-Ruotsin rannikolla, jossa voi esimerkiksi meloa kajakilla. Entä miltä kuulostaisi rauhaisa jokimatka tukkilautalla halki Värmlannin metsien? Tai ratsastusloma Itämeren Gotlannissa? Päivät kuluvat nopeasti, kun tutustuu Ruotsin linnoihin ja kartanoihin eri puolilla maata. Mikset piipahtaisi myös katselemassa viikinkiaikojen asutuspaikkoja, jotka kertovat paljon Pohjoismaiden menneestä ajasta?

Koe Tukholma perheen kanssa

Tukholma.fi

Tukholma on lapsiperheiden suosikkikohde! Djurgårdenin saari on täynnä mielenkiintoisia museoita, mutta myös muualla kaupungissa ja sen ympäristössä riittää nähtävää ja koettavaa.

 

(Kuva: Simon Paulin/imagebank.sweden.se)