Koukussa kaupunkikalastukseen

Kerro kaverille:

Urheilukalastusta ydinkeskustassa – missäpä muualla kuin Ruotsissa. Tukholma, Göteborg ja Malmö tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen.

Tukholmassa voit kalastaa keskellä kaupunkia Rosenbadin edustalla, Riksbron- ja Vasabron-siltojen välillä virtaavassa vedessä. Nämä kaksi siltaa liittävät Tukholman keskiosan Vanhaan kaupunkiin (Gamla stan), ja täällä voit kalastaa lohta, taimenta ja muita kaloja. Varhaisina kevät- ja kesäaamuina innokkaat kalastajat seisovat vieri vieressä Strömgatanin rannalla aivan Ruotsin pääministerin virka-asunnon lähistöllä. Myös Ruotsin valtiopäivätalon takana Stallbron-sillalla on hyvä kalapaikka, jos vain mahtuu mukaan kalastajien sankkaan rivistöön.

Ehkä haluat lähteä veneellä sisäsaaristoon, jossa saaria ja luotoja ympäröivissä vesissä on runsaasti ahventa, haukea ja silliä. Hyvällä onnella koukkuun saattaa käydä myös siika tai kuha.

Ruotsin länsirannikolla Göteborg tarjoaa runsaasti hyviä kalastuspaikkoja. Anna paikallisten asukkaiden opastaa sinut parhaille pyyntipaikoille ja vuokraa kalastusvene, jolla pääset rannikkovesille ja saaristoon. Täällä voit kokeilla onneasi ja pyytää monnia, turskaa, kummeliturskaa ja makrillia. Sisämaassa on yli 50 kalastuspaikkaa, ja Göteborgin ympäristön järvistä voit kalastaa perholla taimenta. Makean veden kalastuspaikkoja on joissa, järvissä ja puroissa. Jos matkaohjelmaasi ei sisälly kalastusta, voit käydä Fiskehamnissa nauttimassa Ruotsin suurimpien kalamarkkinoiden tunnelmasta.

Malmön kupeessa sijaitsevien Björkdammenin ja Sallerupin padoista nousee nieriää, taimenta ja ahventa. Voit myös kalastaa purotaimenta Juutinrauman sillan juurella tai ahventa ja taimenta Segåssa. Mainioita kalapaikkoja ovat myös Limhamn, Cementhamnen ja Oljehamnen.

Katso myös: