Lasten kanssa

Ruotsin suurimpien kaupunkien Tukholman, Göteborgin ja Malmön laitamilla ja keskustoissa on monia jännittäviä teemapuistoja, eläintarhoja ja museoita, joissa on lapsia kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa. Täältä löydät vinkkejä perheloman suunnitteluun.

Taide ja kulttuuri

Ruotsilla on paljon tarjottavaa kulttuurimatkailijalle. Alfred Nobelin museot, ABBA-museo Tukholmassa, taidehallit ja -näyttelyt sekä monet historiallisesti ainutlaatuiset kohteet... Tai lähde matkalle kirjojen maisemiin! Kiertele Tukholmassa Lisbeth Salanderin jalanjälissä tai tutustu Wallanderista tuttuun Ystadiin.

Shoppailu

Tukholma, Göteborg ja Malmö ovat maan ostoskeitaat. Lähde ostoksille tavarataloihin, joissa on tarjolla lukemattomia tuotteita saman katon alla tai poikkea sisälle sympaattisiin putiikkeihin, joissa teet uniikkeja löytöjä. Tukholman Södermalmilta löydät puolestaan kattavasti vintage-aarteita sekä persoonallisia sisustuskauppoja.

Linnat ja puutarhat

Tukholma on rakennettu neljälletoista saarelle, ja kaupungista löytyy niin puistoja, metsää kuin järvenrantaakin. Rantoja pitkin kulkevien juoksureittien maisemat ovat silmiä hiveleviä. Glamouria kaipaava voi halutessaan varata matkalleen yöpymisen vaikkapa kuninkaallisesta linnasta. Kauniilla säällä Tukholman monet puistot houkuttelevat istahtamaan piknikille tai fikalle puutarhakahvilaan.

 

Satamakaupunki Göteborgissa veden läheisyyden tuntee. Kaupungin lounaisosassa sijaitsevan Slottskogenin puiston kolmelta näköalapaikalta avautuvat avarat näköalat kaupungin sykkeeseen.

 

Malmössä kävijä ihastuu moniin puistoihin ja kauniisiin kanaviin, jotka puikkelehtivat kaupungin vanhoissa osissa. Kaikki Malmön puistot sijaitsevat lähellä toisiaan, joten voit helposti pyöräillä tai kävellä ympäri vihreitä keitaita.

Luontoelämykset

Tiesitkö, että Ruotsi on yksi Euroopan laajimmista ja harvimmin asutuista maista? Tai että Ruotsin rannikon saaristot muodostuvat kymmenistä tuhansista saarista ja luodoista?

 

Kansallispuistojen kattava verkosto, merkityt vaellusreitit ja yöpymismahdollisuudet takaavat sen, että voit tutustua länsinaapuriin ihan erämaita myöten. Tule seikkailemaan!

Kalastus

Ruotsissa on apajoita moneen makuun - löytyyhän pitkästä maasta kaikenlaisia vesiä.

 

Otathan lomamatkallasi huomioon paikalliset säädökset, sillä kalastus ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Vaikka kalastus rannikolla on sallittua ilman eri lupaa, esimerkiksi ankeriasta saa kalastaa vain muutamissa paikoissa.

Ratsastus

Ruotsissa on kaksi omaa hevosrotua: pohjoisruotsinhevonen ja gotlanninruss, joka tunnetaan myös nimillä russ-poni ja gotlanninponi. Näistä ensimmäinen on loistava, maastoon tottunut ja tasaluontoinen rotu, jälkimmäinen puolestaan nopea, monipuolinen ja lapsirakas poni Gotlannin saaren metsäisiltä nummilta. Ruotsissa suosittu hevosrotu on myös sitkeä islanninponi, joka on luonteeltaan sävyisä ja innokas.

 

Monipuolista hevosmatkailua voit harrastaa niin keskiyön auringon paisteessa napapiirillä kuin maastoreiteillä Keski-Ruotsin metsissä. Tältä sivulta löydät vinkkejä ratsastuslomalle.

Ruotsin kylpylät

Miniloma kylpylässä tarjoaa rentoutusta kiireisen elämän vastapainoksi. Kylpylähoidoista voi nauttia kaukana pohjoisessa keskiyön auringon paisteessa, Etelä-Ruotsin taianomaisissa maisemissa tai keskellä ruotsalaisen suurkaupungin sykettä.

Golf Ruotsissa

Golftoiminta kasvaa Ruotsissa voimakkaasti ja kenttiä on jo yli 480. Ruotsista löytyy monia mestaruustason golfkenttiä, kuten Tukholman lähellä sijaitseva Bro Hof Castle ja etelämpänä sijaitseva Barsebäck GCC ja länsirannikolla Halmstadin golfklubi. Ruotsin maasto-olosuhteet ja topografia luovat loistavat luontaiset edellytykset golfin pelaamiselle: jotkut kentistä sijaitsevat kallioisessa rannikkomaisemassa, ja toiset taas kiemurtelevat jylhien metsien ja virtaavien vesien lomassa.