Vaeltaminen Sarekin erämaassa

Kerro kaverille:

Laajassa ja asumattomassa Sarekin erämaassa ajatukset lepäävät.

Sarek Ruotsin Lapissa on Ruotsin laajin kansallispuisto, rauhan tyyssija, ja samalla villi erämaa, jossa patikointi kysyy vaeltajalta sekä taitoja että sinnikkyyttä. Sarekissa on haastavaa maastoa: alppimaisia vuorenhuippuja, laaksojäätiköitä ja ryöppyäviä koskia. Tästä vaelluksesta nauttivat kokeneet patikoijat, vuorikiipeilijät ja tosi seikkailijat. Jotta haaste ei olisi liian helppo, täältä puuttuvat merkityt reitit, majat ja muut mukavuudet. Kanssaihmisiin on helppo olla törmäämättä, elleivät he kuulu matkaseuraasi. Todennäköisempää on tavata villieläimiä. Haluatko nähdä ja kokea yli kaksituhatta neliökilometriä villiä ja alkuperäistä luonnonkauneutta, sata jäätikköä ja kuusi Ruotsin korkeinta huippua? Tervetuloa Sarekiin!

MITÄS MUUTA TÄÄLLÄ VOI TEHDÄ?

Periaatteessa mitä vain: voit laulaa ääneen, jutella itseksesi tai vaikka kirmata tannerta ilman rihman kiertämää. Kukaan ei nimittäin ole tätä todistamassa. Sarek on siis varsinainen yksinäisten susien unelmakohde!

Ihan sivistyksen ulottumattomiin ei silti ole pakko mennä. Eräs hyvä seikkailun aloittamispaikka voi olla tunturiasema Saltoluokta Kungsledenin vaellusreitin alussa. Täällä on tarjolla kunnon sängyt ja ravintola.

Mutta huomaa tosiaan, että täältä puuttuvat merkityt reitit ja muut mukavuudet. Ota mukaan perustarvikkeet: kaikki tarpeellinen kartasta ja kompassista telttaan ja vessapaperiin. Merkitsemättömillä reiteillä tarvitaan erätaitoja. Sarekin pakkaskausi on pitkä, ja liikkumiseen voi tarvia jääkenkiä. Yleisin aika vierailla Sarekissa on loppukevät, kesä ja alkusyksy.

Katso myös: