Seikkailuja vuoristomaisemissa

Skuleberget

Kerro kaverille:

Maailmanperintökohteen vuoristomaisemissa on mahdollisuuksia monenlaisiin seikkailuihin! Profiilistaan tunnettu Skuleberget sekä Skuleskogenin kansallispuisto ovat Korkeanrannikon takuuvarmoja matkakohteita.

Kansallispuisto vuorineen, vanhoine metsineen ja merenrantoineen hakee vertaistaan Ruotsin luonnossa. Vaella Ruotsin kauneimpiin kuuluvalla Höga Kusten Leden -polulla tai kiipeä Euroopan suurimpaan Via Ferrata -kohteeseen. Neljä erilaista kiipeämisreittiä tarjoavat jokaiselle mahdollisuuden kokeilla vuorikiipeilyä turvallisesti ohjaajien opastuksella, tai vaihtoehtoisesti huipulle voi nousta köysirataa pitkin. Palkkioksi vaivannäöstä koet mahtavat näkymät ja voit nauttia kupin kahvia korkeimmalla paikalla sijaitsevassa kahviossa, Friluftsbyns toppstugassa!

FRILUFTSBYN

Skulebergetin juurella sijaitseva Friluftsbyn on ulkoilua rakastavien ihmisten kohtauspaikka. Täältä starttaavat mm. Höga Kusten Hike -vaellus, joka tarjoaa seikkailun niin kokeneille kuin aloittelevillekin vaeltajille, sekä Ruotsin suurin ulkoilutapahtuma Utefest.

LUONTOKESKUS NATURUM

Jos haluat tietää lisää Korkeastarannikosta maailmanperintökohteena, kävijöille suunnattu tietokeskus Naturum Höga Kusten sijaitsee vuoren juurella. Osallistu myös Skule Naturscen -festivaalialueella järjestettäviin tapahtumiin, ja ihastele samalla taustalla olevaa vuorimaisemaa. Sekä Bo Kaspers Orkester että Jerry Williams soittavat kesäisin ulkoilmalavalla. Heinäkuun alussa järjestetään joka vuosi perinteinen Skulefestivalen.

Katso myös:


Saattaisit pitää myös näistä: