Keskiyön aurinko

Kerro kaverille:

Tule kesällä Ruotsin Lappiin nauttimaan yhdestä maapallomme häikäisevimmistä luonnonilmiöistä - keskiyön auringosta.

LAPIN YÖ ON VALOISA

Keskiyön aurinko on luonnonilmiö, jonka voit nähdä vain pohjoisen napapiirin tuntumassa kesäisin. Pimeä väistyy, ja vuorokaudenajat hämärtyvät unenomaisesti keskellä ainutlaatuista erämaamaisemaa. Vain pilvinen tai sateinen sää voi häiritä tämän upean vuorokauden ympäri kestävän valoilmiön kokemista.

VALVEILLA RUOTSIN LAPISSA

Kaukaa saapuvien matkailijoiden unirytmi voi häiriintyä keskiyön auringosta vierailun ensimmäisinä päivinä. Myös paikalliset vetävät mielellään pimennysverhot ikkunoihin. Kauniista valoilmiöstä kannattaa kuitenkin nauttia - antaahan se päivään pituutta!

ELÄMYKSIÄ KESKIYÖN AURINGOSSA

Pohjoisen napapiirin golfkentillä voi pelata golfia vaikka yötä päivää, koskapa valoisaa peliaikaa riittää. Tutustu esimerkiksi: Tornio-Haaparannassa puoliksi Ruotsin ja puoliksi Suomen puolelle sijoittuva Meri-Lapin Golf sekä Björkliden Arctic Golf Course.

Entä miltä kuulostaisi melontaretki keskiyön auringossa Uumajassa? Lisätietoja saat visitumea.se -sivustolta. Seikkailuja etsivä matkailija voi myös hiihtää tai ottaa vastaan haasteen kiivetä Ruotsin korkeimman vuoren Kebnekajsen laelle. Taiteellisia puolestaan kiinnostaa varmasti jääveistoskurssi ICEHOTELlissa.

Jos haluat omaa rauhaa, valitse hiljainen paikka, mistä eteesi avautuvat Ruotsin Lapin upeat maisemat (niitä riittää) ja nauti keskiyön auringonvalosta.

Mitä pohjoisemmaksi matkaat, sitä pitempi on yöttömän yön kausi.

Katso myös: