Abiskon kansallispuisto

Kerro kaverille:

Abisko on 77 neliökilometrin laajuinen kansallispuisto Ruotsin Lapissa, joka on kuuluisa kauniista luonnostaan. Täällä riittää vaihtoehtoja todella viileistä talviseikkailuista kesän ikimuistoisiin kokemuksiin, kuten retkeilyyn keskiyön auringon alla!

ABISKON KESÄ

Patikoi pohjoisen metsissä, vaella vuonojen varrella ja näe kanjonit ja vesiputoukset. Tutkiskele luolia. Kokeile perhokalastusta. Näe Ruotsin kirkasvetisin järvi Trollsjön Kärkevaggen laaksossa.

ABISKON TALVI

Lähde laskettelemaan alppimaisiin maisemiin – suuntaa maastoon murtomaasuksilla tai laskettele merkittyjen reittien ulkopuolella. Kokeile telemark-tyyliä ja lähde sitten lumikenkäilemään tai aja koiravaljakolla paikkaan, jossa voit kokeilla pilkkimistä. Paikallista makua matkaan saat, kun syöt päivälliseksi hirvenlihaa, nautit nuotiokahvit ja yövyt saamelaisten parissa.

ABISKON TUNTURIASEMA

Ruotsin Lapin kaukaisimmassa kolkassa, 250 kilometriä napapiirin pohjoispuolella, sijaitsee Abiskon tunturiasema , joka on STF:n suurin ja vanhin yöpymispaikka – klassinen erämaja, joka avattiin viime vuosisadan vaihteessa.

AURORA SKY STATION

Aurora Sky Station on yksi maailman parhaimmista paikoista revontulten näkemiseen. Nouse tuolihissillä asemalle ja tutustu revontulten tarkkailuun radiovastaanottimien ja kameroiden avulla. Voit varata myös gourmet-illallisen, jonka nautit revontulten loisteessa.

Abiskosta lähtee Ruotsin tunnetuin hiihto- ja vaellusreitti, 440 kilometriä pitkä Kungsleden.

MILLOIN?

Paras aika vierailla, jos haluat nähdä…
keskiyön auringon: toukokuun lopusta heinäkuun 14. päivään saakka.
revontulet: marraskuusta maaliskuuhun.

Katso myös: