Tukholman saaristo

Kerro kaverille:

Tukholman saaristoon kuuluu noin 30 000 saarta, luotoa ja särkkää. Saaristo ulottuu 80 km kaupungista itään. Jotkut saarista ovat suuria ja asuttuja, toiset vain kallioisia majakkasaaria tai ruohikkoisia pikku särkkiä, joille poikkeaa vain satunnainen hylje tai meloja.

YMPÄRIVUOTINEN KOHDE

Paras tapa tutustua saaristoon (skärgården) on matkustaa sinne sisävesilaivalla. Voit mennä sinne viideksi viikoksi tai viideksi tunniksi ja ostaa tarvittavat liput lauttapalvelusta Cinderella tai yhtiöstä Waxholmsbolaget.

MITÄ VOIT TEHDÄ?

Voit veneillä, patikoida, kalastaa, meloa kajakilla, pyöräillä tai harrastaa jääpurjehdusta. Voit marjastaa elokuussa ja sienestää elo- ja syyskuussa. Valmista kala-ateria leirintäalueiden grillipaikoissa tai mene herkuttelemaan johonkin kuuluisaan ruotsalaiseen saaristoravintolaan, joita on saarilla Fjäderholmarna, Grinda ja Värmdö.

MAJOITU SAARISTOSSA

Tukholman saaristo on Ruotsin suurin. Ennen täällä eli eniten maanviljelijöitä ja kalastajia, mutta nyt täällä on myös varakkaiden tukholmalaisten asuinalueita sekä yli 50 000 vapaa-ajanasuntoa – aina punaisista pikkumökeistä lottovoittohuviloihin. Yöpyminen matkalla onnistuu helposti. Voit yöpyä niin perinteisessä majatalossa kuin upeassa hotellissa. Saaristossa on myös leirintäalueita, hostelleja ja vuokramökkejä.

Jos kaipaat seikkailua, voit lähteä saaristoon vauhdikkalla RIB-veneellä. Jos missaat paluukyydin ja haluat päästä pikaisesti mantereelle, voit soittaa paikalle taksiveneen.

MILLOIN?

Suosittu kesäloma-aikaan, mutta on kaunis ja käynnin arvoinen kautta koko vuoden.

Katso myös: