Götan kanava

Kerro kaverille:

Götan kanavassa näkyy kuuluisan insinöörin Baltzar von Platenin kädenjälki. Kanavan rakentaminen aloitettiin vuonna 1810, ja se valmistui vuonna 1832. Työ on yksi maan kautta aikojen suurimmista rakennusprojekteista.

MISSÄ?

Götan kanavan kautta kulkee vesireitti Pohjanmerestä Itämereen. Götan kanavan osuus alkaa Vänernin järven Sjötorpista ja päättyy Slätbakeniin. Kanava on 190 kilometriä pitkä ja siinä on 58 sulkua.

KANAVAMUSEOT

Voit valita kahdesta: Kanavan historiaan voi tutustua Motalassa Götan kanavan näyttelyssä ja kanavan liikenteeseen Sjötorpin kanavamuseossa.

ILOISIA TAPAAMISIA

Tällä vesireitillä on 21 vierassatamaa, joissa on oiva mahdollisuus tutustua muihin matkustajiin. Kaiken lisäksi näissä lukuisissa vierassatamissa viivähtäminen kuuluu kanavamaksuun! Kiinnitä siis veneesi ja tutustu muihin veneilijöihin kiireettä.

PATIKOINTIA, PYÖRÄILYÄ, VENEILYÄ

Voit vuokrata veneitä, kanootteja ja kajakkeja monesta paikasta kanavan varrelta. Kanavan varren vanha huoltotie on yksi Ruotsin suosituimmista pyöräilyreiteistä, ja täältä löytyy myös monta houkuttelevaa patikointireittiä. Kanava sopii hyvin myös purjehdukseen.

PAKKO NÄHDÄ

Käy tutustumassa suosittuun nähtävyyteen, Linköpingin lähellä sijaitseviin Bergin sulkuihin, missä seitsemällä peräkkäisellä sululla tasataan Roxen-järven ja kanavan huikea 18 metrin korkeusero.

VINKKEJÄ?

Jos matkustat suosittuun loma-aikaan kesällä, varaa kanavamatkaan 6–7 päivää. Ilmainen langaton internetyhteys on tarjolla Söderköpingin, Bergin ja Motalan satamissa ja Sjötorpin satama-altaassa.

MILLOIN?

Yleensä avoinna toukokuun 4. päivästä syyskuun 30. päivään saakka. Tarkista ajat Götan kanavan kotisivuilta ennen matkan varaamista.

Katso myös: